avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu studii medii

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu daca ma pot angaja pe o functie cu studii medii, cu diploma de bacalaureat, daca eu am studii superioare - diploma de inginer.

In prezent sunt in somaj, iar persoana la care am depus actele pentru somaj mi-a spus ca ma pot angaja cu studii medii chiar daca am diploma de studii superioare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 17 Aprilie 2025
1. Codul muncii nu interzice asa ceva.

2. Daca dvs. va pricepeti sa indepliniti cerintele ocupatiei respective si sunteti de acord (chiar si cu un salariu mai mic) atunci puteti sa ocupati functia respectiva.
@ irina_trusca

Puteti sa va angajati pe o functie care necesita studii medii chiar daca dvs aveti studii superioare absolvite.

Este corect ce vi s-a spus de acea persoana.

Buna ziua, pentru un post la spital de stat ca asistent medical, daca cerinta postului este asistent PL( postliceala), pot fi angajata daca am studii superioare, in conditiile in care sunt de acord cu salariul acordat PL.?de la resurse umane mi s-a spus ca imi va fi respins dosarul deoarece "nu indeplinesc criterile de angajare". Eu as vrea sa particip la concurs si chiar sa ma angajez, acceptand salariu pentru studii postliceale...
va trebuie postliceala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru un post la spital de stat ca asistent medical, ... adina_adina_11 adina_adina_11 Buna ziua, pentru un post la spital de stat ca asistent medical, daca cerinta postului este asistent PL( postliceala), pot fi angajata daca am studii ... (vezi toată discuția)
Supracalificare - este legala respingerea dosarului de concurs ? neagabi neagabi Se da urmatoarea situatie dintro institutie publica (spital): - Concurs pentru ocuparea postului de “Asistent social”. - Conditii (printre altele ... (vezi toată discuția)
Discriminare? io io As dori si eu sa stiu daca exista vreo lege care sa interzica unui absolvent de facultate sa participe la un concurs de angajare pentru un post cu studii medii ... (vezi toată discuția)