avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare intentionata in parcare supermarket
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare intentionata in parcare supermarket

Buna seara.
In cursul zilei de azi, urmand sa ma intalnesc cu un prieten in parcarea unui supermarket, ma deplasam in aceasta parcare cu viteza redusa uitandu-ma dupa prietenul meu.
Observ ca o alta masina da cu spatele dorind sa iasa din parcare.
Claxonez pentru a-l atentiona pe sofer. Acesta continua sa se deplaseze.
Mai claxonez odata si vazand ca acesta inca se deplaseaza, ma opresc.
Opreste si el foarte aproape de mine.
Amandoi deschidem gamurile.
II spun ca daca iese din parcare cu spatele si aude un claxon e bine sa opreasca.
Imi trage o injuratura si imi spune sa imi vad de drum.
Ii spun sa dea un pic in fata pentru ca sa pot sa plec - masinile erau foarte aproape una de alta.
Imi spune ca am loc si imi mai trage o injuratura.
Ii spun ca e mai sigur daca da un pic in fata.
El, foarte nervos, da cu spatele, intra cu masina in portiera mea, se da jos din masina, imi da un pumn in geam si imi spune sa cobor.
Eu raman in masina, iau telefonul si incep sa il filmez.
El imi deschide portiera.
Eu trag repede de portiera, o inchid si o blochez.
Sotia care era in dreapta mea se panicheaza, in spate era si fiul nostru (bebelus).
Sotia il suna pe prietenul nostru cu care trebuia sa ne intalnim.
Dupa un minut "omul", vazand ca il filmez, se calmeaza si se retrage catre portiera lui si imi spune sa mergem la politie.
Apare si prietenul meu.
Cobor din masina, fac poze cu el, cu masina lui si a mea.
Eu avand treaba in ziua aceea si probabil si el, convenim sa ne vedem a doua zi pentru a rezolva situatia.
Facem schimb de numere de telefon si plecam fiecare in treaba lui.

Intrebari: ce risca "omul" daca declar la politie ? E posibil sa ramana fara permis ?

Nu vreau sa fac intelegere amiabila cu el pentru felul cum s-a comportat si pentru ca m-a lovit intentionat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 15:01, 12 August 2014
Buna ziua!
Daca vinovatul a platit cash, asa cum am inteles, ati avut noroc, pentru ca...
Daca parcarea supermarketului ii apartine acestuia, ceea ce este aproape sigur, e probabil ca asiguratorul RCA sa nu accepte sa faca reparatia. In contractele de asigurare se specifica, din cate stiu, ca asigurarea este valabila in spatiul public, nu in cel particular.
Ma mir ca politistul nu a zis si asta.
Daca am dreptate, atunci prejudiciul s-ar putea recupera numai in instanta, in cazul in care vinovatul nu vrea sa plateasca.
Stie cineva mai multe detalii despre aspectul asta?
Majoritatea parcarilor de hypermarket sunt - mai nou, spatii private deschise traficului public, cel putin asa am vazut scris in cateva locuri, iar RCA au fost de acord cu plata daunelor.
Cand orgoliul straluceste intelepciunea se intuneca.... Cautati-l pe om si faceti o intelegere amiabila... probabil erati amandoi cu nervii intinsi. Sau cautati un mediator... daca ajungeti pe la Politie sau avocati, lucrurile se complica si chiar nu merita..... doar ati vazut ce s-a intamplat. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portiera lovita in parcare in timp ce incarcam masina sorinakester sorinakester Buna seara. Pe scurt: Pe strada ingusta, in timp ce-mi puneam cumparaturile-n masina, o cetateanca m-a claxonat, n-a asteptat sa inchid portiera si si-a ... (vezi toată discuția)
Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare? petr3 petr3 Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)