avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Lege Returnare Produse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Lege Returnare Produse

Buna ziua,

In data de 16.07.2014, am achizitionat online un laptop.

Doresc sa returnez acest produs deoarece are probleme.
Azi am trimis un email catre firma respectiva prin care mi-am anuntat intentia de returnare, am vorbit si la telefon si au fost destul de ostili.

Imi pot recupera banii pe produs, care este legea returului 14 zile sau 30 zile de la cumparare???

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
VioricaTanase, utilizator
Cel mai recent răspuns: VioricaTanase , utilizator 12:48, 12 August 2014
Atentie: OG 130/2000 nu mai este in vigoare. A fost abrogata de Ordonanta de urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Potrivit acestui nou act normativ, consumatorul se poate retrage fara motiv din contract - in termen de 14 zile (nu 10 zile - asa cum scrie mai sus).

In perioada de garantie a laptop-ului (daca acesta nu mai este conform specificatiilor tehnice), puteti solicita vanzatorului sa vi-l repare sau sa vi-l inlocuiasca. Sau sa va restituie banii, daca vanzatorul este de acord - dar probabil va prefera sa vi-l repare / inlocuiasca cu un alt laptop.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Produs electronic nou defect ananasha51 ananasha51 Buna ziua , am achizitionat o tableta resigilata -garantie 24 luni . Produsul l-am achizitionat in 17.06.2015 .Ulterior am constatat cu indignare mari ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin zoltar zoltar Am cumparat o pereche de ochelari de soare de la o firma de renume care au vicii de refractie. Mentionez ca am cumparat produsul din magazin si nu ... (vezi toată discuția)