avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venitul din castigul la Loto se ia in calculul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venitul din castigul la Loto se ia in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil?

buna ziua.venitul din castigul la loto,impozabil se ia in calcul la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 12 August 2014
1. Castigul la loto nu este un venit profesional (din salarii, din activitati independete sau agricole), chiar daca este impozabil, si nu se ia in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii si indemnizatii mary-081968 mary-081968 buna seara, Va rog sa ma ajutati cu temeiul legal privind data platii lunare a alocatiilor si a indemnizatiilor crestere copil pana la 2 ani . Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil deniro123 deniro123 sunt angajata cu carte de munca din luna iulie 2013 ,minim pe economie cu 4 ore, in luna decembrie voi naste(15 ian-15 mart.2014 am avut concediu fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ruicar2008 ruicar2008 sint gravida in luna a treia,pe linga venitul realizat din salariu mai am un apartament pe care l-am inchiriat .doresc sa stiu daca pot pierde indemnizatia ... (vezi toată discuția)