avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare Ci in urma divortului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare Ci in urma divortului

Buna ziua,

Dupa divort, fostul sot a parasit domiciliul, dar adresa de pe CI este tot cea veche. Exista vreo obligatie legala pentru mine ca in termen de 30 de zile sa dau o declaratie la Politie cum ca el nu mai locuieste la adresa din CI ?

Am gasit un articol din 2012 care se referea la un proiect de hotarare, din care citez : "noile reguli obligă găzduitorul care şi-a exprimat consimţământul pentru primirea în spaţiu a unei persoane să anunţe organele de poliţie sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor dacă respectiva persoană pentru care s-a eliberat actul de identitate nu mai locuieşte efectiv la adresa imobilului respectiv, în termen de cel mult 30 de zile de la data luării la cunoştintă a situaţiei de fapt. Nerespectarea acestei obligaţii poate fi pedepsită cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 de lei. "

Stie cineva daca acest proiect a devenit lege si daca aceste prevederi se aplica si in cazul divortului ?

Multumesc !

Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
danac71, utilizator
Cel mai recent răspuns: danac71 , utilizator 15:49, 12 August 2014
Nu s-a materializat acel proiect, nu aveti nicio obligatie in acest sens.
:offtopic:
E foarte greu sa il fortati sa isi schimbe cartea de identitate, daca isi face viza de resedinta acolo unde locuieste nu pot nici macar sa il amendeze.
Multumesc pentru raspuns.

Nu vreau sa fortez pe nimeni la nimic, vreau doar sa nu ajung eu sa platesc bani degeaba. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu, schimbarea cartii de identitate ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua tuturor! Acum vre-o trei ani am cunoscut o fata din Mangalia si am adus-o la mine acasa in bucuresti. dupa un scurt timp i-am schimbat si cartea de ... (vezi toată discuția)
Revocare luare in spatiu Stancu Raluca Stancu Raluca Buna ziua. In primul rand sper ca am postat unde trebuia ceea ce urmez sa scriu. In martie 2010 parintii mei l-au luat in spatiu pe cel ce trebuia sa imi ... (vezi toată discuția)
Obligativitate luare in spatiu sau contract de chirie constsil constsil locuiesc cu prietena intr-un apartament al sorei mele. eu am imputernicire totala asupra acelui apartament. domiciliul permanent il avem in alta localitate. ... (vezi toată discuția)