avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... parasire de domiciliu, schimbarea cartii de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

parasire de domiciliu, schimbarea cartii de identitate

Buna ziua tuturor! Acum vre-o trei ani am cunoscut o fata din Mangalia si am adus-o la mine acasa in bucuresti. dupa un scurt timp i-am schimbat si cartea de identitate pe adresa mea (cea din Bucuresti), am inscris-o la medic de familie....Acum trei zile nu ne-am mai inteles :( si a plecat cu gazda. intrebarea mea este urmatoarea: ce trebuie facut pentru a o scoate de la adresa mea? ( in cazul in care vrea si ea sau in cazul in care nu vrea sa-si schimbe CI ) poate sa imi faca rau, ma refer la amenzi, imprumuturi la banca , etc? Va multumesc pentru atenta acordata.
cu stima si respect Ionut
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:03, 30 Septembrie 2012
Nu aveti ce face, nu o puteti obliga sa isi schimbe cartea de identitate decat cu actiune de evacuare si executor - e costisitor, dureaza etc.
In privinta creditelor nu aveti de ce va teme, cartea de identitate nu e suficienta pentru a va crea probleme - nu poate dovedi ca este proprietara apartamentului.

Sa speram ca nu va primi amenzi - intre timp poate aflati unde sta si anuntati la politia de care apartine ca locuieste acolo fara forme legale; o pot determina sa si-l schimbe sau sa isi faca viza de resedinta (altfel va fi amendata).

Un proiect de lege care va fi, cred eu, aprobata in curand prevede obligatia gazduitorului ca in termen de 30 de zile de la data la care o persoana nu mai locuieste la proprietatea dumnealui sa anunte fie politia fie Serviciul de Evidenta a Persoanelor. Mai intrati pe site si intrebati, poate in afara de aceasta obligatie proprietarii primesc si ceva drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare carte identitate Cristian81 Cristian81 Cum se poate anula o carte identitate ? persoana care i am facut buletinul nu a locuit niciodata la adresa respectiva. Multumesc . (vezi toată discuția)
Schimbare ci in urma divortului danac71 danac71 Buna ziua, Dupa divort, fostul sot a parasit domiciliul, dar adresa de pe CI este tot cea veche. Exista vreo obligatie legala pentru mine ca in termen de 30 ... (vezi toată discuția)
Obligatie sau nu proprietar? LC-M LC-M Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca sunt OBLIGAT in calitate de proprietar sa ii fac carte de identitate chiriasului, si daca chiriasul poate obtine carte ... (vezi toată discuția)