avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatie de somaj daca nu dau ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatie de somaj daca nu dau bacalaureatul?

Am si eu o intrebare,am terminat de curand liceul "12 clase" si m-am inscris la bac,dar nu cred ca doresc sa dau bacul anul acesta.Intrebarea este daca nu am dat bacul chiar daca m-am inscris as putea sa primesc somajul,tinand cont ca eu am incheiat cele 12 clase????
Cel mai recent răspuns: Alexandere , utilizator 16:59, 12 August 2014
Ca absolvent de liceu puteti beneficia de indemnizatie de somaj (chiar si fara Bac) daca va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.
da dar daca eu am fost corigent pe vara si cum ar fi am terminat liceul acum in august dupa ce am dat corigenta si mi-am incheiat mediile termenul de 60 de zile se pune atunci cand se incheie anul scolar sau dupa ce am dat corigenta si am absolvit?
1. Se ia in calcul data cad ati luat corigenta (atunci ati devenit absolvent).

2. Mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
Va multumesc mult:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent (neabsolvent) de liceu - ajutor de somaj Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva: am un nepot care a terminat liceul dar nu a luat bac-ul nici in vara nici acum in toamna. ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Absolvire liceu, drept la somaj Tarzan2012 Tarzan2012 Zilele astea am vazut la televizor ca multi liceni care au dat BAC-ul nu au reusit sa-l ia. Aceia care [b]nu[/b] au luat bac-ul,sunt considerati ca absolventi ... (vezi toată discuția)