avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Am 60de ani si o vechime in munca de 39 de ani si 10 luni cu armata cu tot.Am fost disponibilizat acum un an,Nu am mai gasit sa lucrez nicaieri (probabil din cauza varstei),Pot sa ies la pensie ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:15, 12 August 2014
1. Puteti solicita oricand pensie anticipata partiala.

2. La varsta de 65 de ani pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea (se emite o alta decizie de pensionare).
ar trebui sa platesc pentru cele 2 luni ?
1. Pentru care doua luni doriti sa platiti?

2. Pentru pensia anticipata partiala conditiile sunt: varsta = 60 de ani, stagiul de cotizare = 35 de ani.
Pentru pensie anticipata partiala,indepliniti conditia de stagiu.
Pentru pensie anticipata(fara penalizare)conditia de stagiu este de 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata kovacs_senior kovacs_senior Buna ziua, sotul meu poate iesi in pensie in 2016 martie, la 60 de ani, avand peste 21 ani lucrati in grupa a 2-a, si perioada de cotizare 39 de anideja in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters303335 ContSters303335 buna ziua la o persoana de sex masculin nascuta in 1958 si care a inceput sa lucreze din 1974 pana in prezent, poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)