Buna ziua,
Apelez la ajutorul dumneavoastra cu urmatoarea problema:
in Aprilie am incheiat un contract de imprumut pentru 12.000 RON cu scadenta la sfarsitul lunii Mai. La momentul respectiv, notarul a intrebat daca va fi vorba de o garantie imobiliara, iar eu stiind faptul ca persoana pe care am imprumutat-o nu are o situatie instabila cu apartamentul in care locuia (fiind trecut pe firma, si el avand o cota parte de doar 33%, si avand ceva rafuieli cu asociatii) si fiind de buna credinta nu am specificat asta in contract. Banuiala mea este ca respectivul oricum nu are bunuri pe numele sau, pentru ca a avut o serie de probleme de cand i-a murit mama, iar tatal l-a lasat cu o gramada de datorii. Bineinteles, in Mai nu a reusit sa imi plateasca suma datorata, si am incercat sa cadem de comun acord asupra unei solutii, care s-a transformat in promisiuni de la luna la luna. Intre timp, a mai avut un ghinion, si anume ca i-a murit bunica, si succesiunea inca nu a facut-o.
Dat fiind faptul ca il cunosc de ceva ani, stiu ca bunica lui a lasat mostenire un teren agricol in alt judet (Buzau) pentru ca la un moment-dat am fost interesat sa il cumpar.
Intrebarea mea este:
Care sunt demersurile pe care ar trebui sa le iau pentru a recupera datoria cat mai curand? Pot forta dezbaterea succesiunii, si recuperarea datoriei dintr-o eventuala vanzare a respectivului teren, daca este in alt judet? de curand, cand am discutat inca o data despre teren, a spus ca e ultimul lucru la care ar vrea sa renunte, si sincer il inteleg insa prejudiciul meu si recuperarea acestuia este mai importanta.
Se poate sa primesc o parte din teren, contravaloare a imprumutului acordat?
Dat fiind ca acest contract a fost facut la notar (citisem pe undeva pe forum ca unui contract de imprumut facut la notar i se recunoaste titlul executoriu), mai trebuie sa il dau in judecata/sa ma adresez unei instante pentru a lua o hotarare judecatoreasca de executare silita/pentru a fi investit cu titlu executoriu?
Cui ar trebui sa ma adresez mai intai?
va multumesc mult pentru ajutor si va doresc numai bine
Cel mai recent răspuns:
trandafir2 , moderator
17:59, 12 August 2014