avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil-servituti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil-servituti

Ce distanta prevede legea intre gardul proprietatii si pomii plantati de vecinul in gradina proprie ? Ce lege, aricol, alineat stipuleaza clar acest lucru? ( Vechiul Cod civil am auzit ca se inlocuieste) ? Am sanse sa obtin eliminarea lor daca i-a plantat la 0,50 m de gardul meu?
Cel mai recent răspuns: teofillaze , utilizator 22:01, 19 Mai 2009
Potrivit legii pomiculturii, legea nr. 348/2003, republicata 2008 , cei care vor să planteze pomi fructiferi în grădini şi curţi trebuie să respecte anumite distanţe faţă de proprietatea vecinilor: doi metri de la gard în cazul pomilor de talie mică şi trei, în cazul celor mai înalţi - art.9
Legea o gasiti aici
[ link extern ]

Multumesc foarte mult! Sunteti niste oameni deosebiti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu vecinii de gradina ana20162016 ana20162016 Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema .Avem la tara o gradina undeva la cateva sute de metri de casele satului , mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Va rog sa va uitati peste msj meu, va rog sa imi dati informatii utile:( gabriella1 gabriella1 sa ma ajute cineva la ce distanta se planteaza nucii fata de gardul vecinului (vezi toată discuția)