avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in caz de divort ce se intampla cu apartamentul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim?

As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare cumparare, acum sapte ani. In acest contract sunt specificate urmatoarele:
,,Pretul acestei vanzari este in suma de x lei, suma pe care noi vanzatorii, declaram ca am primit-o integral anterior datei autentificarii prezentului act ''
Se mai specifica in acest contract ca;
,,Noi , vanzatorii dorim sa ne pastram dreptul de abitatie viagera asupra apartamentului ce face obiectul prezentului contract pana la sfarsitul vietii noastre. Proprietatea de drept se transmite cu data de azi, data autentificarii prezentului act, iar deplina proprietate de fapt asupra apartamentului se transmite de la data decesului nostru.''
doresc sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort.Mai precis, ce drepturi am eu asupra apartamentului.
Vointa partilor?????????
POate sa nu se intample nimic cu el. Poate sa se intample sa-l ceara si sa-l primeasca unul dintre fostii soti.
Sunte multumit acum?
Daca va spun ca e important si ce doriti dv. si cealalta parte din dosar si dv. nu-mi raspoundeti, dar mai intrebati o data acelasi lucru... eu voi visa vointa dv. si voi sti, miraculos, ce sa raspund?

Eu habar nu am ce doriti de la acel apartament, daramite sa va spun ce se va intampla cu el...
Poate vreti sa arda sau sa nu mai auzit de el...

Ce drepturi aveti am aratat mai sus: depinde de act, de soacra, de alti mostenitori etc., dar nu ati data nicio lamurire. Nu pot sa-mi imaginez situatia de fapt reala, nu sunt ghicitor, doar avocat si am nevoie de date ca sa dau o parere juridica.
daca divortul se produce din cauza unei parti; adica eu am probe ca sotia m-a inselat-mai precis poze cu ea si amantul- conform noii legi?
Stimat forumist,

Dreptul de proprietate nu se pierde prin înșelarea celuilalt soț.

Divorțați și faceți partajul. Cam asta este toată povestea.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)