avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autodenunt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autodenunt

Ros de invidie am facut denunturi calomnioase cu nume inventat la primarie inpotriva unui vecin ,a facut o actiune in constatare chemind primaria pentru a afla cine a facut plingerile ,probabil cind va afla fa face si actiuni penale inpotriva mea ,ce pot face sa scap [autodenunt]???
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
domnule, nu orice scrisorica adresata Primarului e denunt calomnios.. depinde ce ati inventat - daca ii lezati onoarea si imaginea publica, iar Primaria a trimis-o dmai departe la Politie, atunci vecinul chiar ca va vrea sa afle cine l-a parat si s-ar putea chema denunt calomnios, dar daca nu au fost sesizate org. judiciare, nu-i denunt...e, poate, calomnie. Dar stau si eu si ma intreb, daca ati semnat "anonim", cum ar putea vreodata Primaria sa recunoasca faptul ca a inregistrat o cerere semnata in fals (adica sub nume fals/ inventat)?

Mai bine impacati-va direct cu vecinul, e cel mai cinstit asa..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt anonim? alinaaa alinaaa :training: cum poate fi "dat in gat" cineva care a falsificat o semnatura si stampila fara sa se prinda nimeni cine i-a facut-o? sa presupunem ca hartia ... (vezi toată discuția)
Posibil denunt calomnios? ofiter25 ofiter25 am un vecin care a facut plangere la politie cum ca l-as fi agresat fizic si amenintat cu moartea...mentionez ca organele abilitate au cercetat si au constatat ... (vezi toată discuția)
Anonima adelaidam adelaidam Exista posibilitatea, ca in minunata noastra tara, diferite organisme, sa efectueze "anchete" care au la baza "denunturi" anonime. Scrisori nesemnate, sau ... (vezi toată discuția)