BUna seara,
Revin cu o intrebare, angajatorul are obligativitatea sa te anunte in avans despre inchiderea unui punct de lucru in cazul in care am un contract de munca pe o perioada nedeterminata incheiat cu ei si cu cat timp inainte ar fi trebuit sa fiu anuntat? In cazul in care punctul de lucru s-ar reloca in acelasi oras dar in alt spatiu pana la relocare sunt indrituit sa primesc salariu? Cate salarii compensatorii prevede legea pentru concediere, daca este prevazut asa ceva in lege?
Daca as cauta pe net legea muncii, ce ar trebui sa caut? Poate vi se pare stupida intrebarea mea insa nu am mai lucrat in tara de 14 ani de aceea nu stiu mai nimic despre codul muncii.
Va multumesc frumos!
1. Angajatorul nu este obligat sa anunte inchiderea punctului de lucru, ci doar concedierea dvs. Aceasta trebuie anuntata cu 20 de zile lucratoare inainte de data la care vi se desface contractul de munca.
2. Nu inteleg in ce conditii se va "reloca" punctul de lucru? Vi s-a propus sa lucrati intr-un nou loc/punct de lucru?
cand se inchide cel vechi, si cand se deschide ce nou?
3. Pentru concediere, minim un salariu compensator.
4. Ar trebui sa cautati legea 53/2003 = codul muncii, si, mai ales, contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007 - 2010. Ar mai trebui verificat si daca firma unde lucrati are incheiat un contract colectiv la nivel de firma, si daca, la nivlul ramurii in care activati dvs. (ex. comert, turism etc.) exista un contract colectiv la nivel de ramura.
Buna seara,
Relocare inseamna ca se va renunta la spatiul unde se desfasoara activitatea punctului de lucru din cauza chiriei si redeschiderea punctului de lucru pe o alta adresa, in acelasi oras.
Si vi s-a propus sa va mutati la noul punct de lucru?
Daca vi s-a propus acest lucru, exista mai multe variante de realizare:
Trebuie verificat in contractul dvs. de munca daca, la rubrica "locul muncii" este specificat doar orasul, sau si adresa exacta a punctului vechi de lucru (cu strada etc.).
Daca este specificata adresa, si veti stabili de comun acord ca veti lucra la noul punct de lucru, trebuie incheiat un act aditional la contractul; de munca, prin care se modifica locul activitatii.
Din cate stiu, acest act trebuie incheiat cu 15 zile inainte sa intre in vigoare.
Daca este specificata adresa, dar dvs. nu sunteti de acord cu mutarea, angajatorul va poate delega, pentru maxim 60 zile, cum au zis colegii mei.
Daca in contract nu scrie adresa exacta, ci doar orasul, nu sunt obligatorii nici un fel de formalitati, si va puteti muta pur si simplu la noul cloc de munca. In aceste conditii, angajatorul nu este conditionat de nici o formalitate sa va anunte, insa in Codul Muncii exista prevazuta o obligatie a angajatorului de informare, si in baza ei, consider ca ar trebui sa fiti informat intr-un termen rezonabil despre reloarea punctului de lucru.