avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare imobil

Am o mare dilema în ceea ce priveste evaluarea unei locuinte pentru a vinde.Pe lânga multe alte acte,ca de exemplu certificatul energetic,care nu este un lucru rau,toate actele ar trebui sa rflecteze pretul corect al imobilului.Ceea ce ma contrariaza este faptul ca desi un imobil vechi,situat in zona unu,cu certificat energetic F (cotat de la A foarte bun,la G foarte prost) impozitul de 3% la stat este din grila guvernamentala pe care statul o face.O aberatie,caci un imobil evaluat corect la 40.000 € de exemplu,valoarea lui reala,ajunge in grila notariala sa fie incadrat la 60.000 €!!Am intrebat de ce ma obliga statul sa dau acel impozit de 3% pe o suma stabilita de ei,cand eu poate vând sub pretul real poate?Notarii mi-au raspuns ca pot sa vând si cu un leu dar taxele sunt platite dupa cum stabileste statul.Consider un abuz asta,e un act de injustitie.Nu zic sa platesc cu o suma derizorie un imobil ca sa insel statul,dar macar la valoarea lui reala sa mi se ia impozitul.Unde pot sa sesizez aceasta injustitie?
Cel mai recent răspuns: DILIGENT MANAGEMENT SRL , Furnizor servicii la ONRC 08:36, 21 August 2014
Daca doriti sa schimbati legislatia adresati-va parlamentarilor alesi din circumscriptia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie sa vand o garsoniera? ContSters54529 ContSters54529 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu de ce acte am nevoie sa vand o garsoniera.Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare.cand am cumparat-o notarul la ... (vezi toată discuția)
Evaluare notariala teren intravilan DLaurentiu DLaurentiu Buna ziua! Vreau sa vand un teren intravilan localizat in Bucuresti.Am facut toate actele necesare vanzarii,m-am inteles cu cumparatorul la pret(50.000 ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica apartament in partaj, certificat energetic ContSters296710 ContSters296710 Buna ziua Am o nedumerire in ce priveste rolul certificatului energetic in situatia atribuirii unui apartament aflat in partaj, unuia dintre ... (vezi toată discuția)