Buna ziua !
Ma numesc I.Dobrescu si sunt din Pitesti
Problema:
Am fost casatorit si recent s-a incheiat divortul
In timpul casatoriei am luat un imprumut de 45000,00 ron de la o banca cu dobinda =>65000,00 ron.
Cu suma de 7000,00 euro am cumparat o masina SH pe numele meu si am vindut-o ulterior cu suma de 3500,00 euro -banii i-am cheltuit de dejea.
Acum v-a urma partajul
Pecizez ca am achitat pina in prezent rata lunara la banca, dar acum fosta sotie refuza sa mai participe cu nici o suma de bani la plata ratei iar eu nu am posibilitati si nu imi permite salariul sa achit integral rata de 1001,00 ron/luna.(eu avind salariul de 920,00 ron/luna
–Inevitabil, banca va demara procedura de executare silita ( am achitat 4 rate din 60 rate – aceasta v-a fi prima luna de restanta)- imprumutul este o perioada de 5 ani
Eu sunt titular de contract iar sotia este codebitor cu aceleasi drepturi si indatorii
Eu am un salariu net de 902,00ron (bugetar) iar sotia are un salariu net de 2770,00 ron - eu primesc salariul prin alta banca decit de cea la care am facut imprumutul iar sotia lucreaza la un SRL. si ia salariul pe statul de plata
Eu nu detin locuinta iar sotia detine apartament cu 3 camere si e singura
INTREBARI:
1) care este procedura legala de care v-a dispune banca cu privire la executarea silita si cit ne v-a oprii din salariu la fiecare?
2) banca se poate indrepta prin a pune sechestru pe apartamentul sotiei (fiind in calitate de codebitor), apoi sa-l supuna vinzarii sau se v-a indrepta numai pe veniturile banesti ?
3) pe ce suma ne v-a face poprire banca la fiecare ?
4) la mine se v-a face poprirea direct la serviciu sau la banca unde am cont si unitatea in cadrul careia lucrez imi depune retributia ?
5) daca am vindut masina unui prieten,cu acte in regula (in perioada cind eram in proces de divort -masina fiind numai pe numele meu) iar cumparatorul a inregistrat-o la politie si la primarie ,avind certificat de imatriculare, carte tehnica,adas, rovineta, etc. pe numele lui, fosta sotie si mi-a declarat ca ne-a actionat in judecata pe amindoi (vinzator si cumparator),pentru. a recupera masina de la cumparator pe motiv ca este vinzare fictiva, iar suma obtinuta de mine,a fost foarte mica fata de suma data de noi la cumparare in luna sept.2014 –( masina fiind construita in anul 2006),poate avea cistig de cauza ?
6) in sensul acesta, fosta sotie, ne-a inaintat plingere la parchet sau la politie, nu stiu exact unde, poate avea vre-o repercusiune asupra noastra (a mea sau a cumparatorului)si care ar fi ?
E consider ca, pe mine ma poate actiona in instanta sa-i restitui 1/2 din suma de banii obtinuta prin vinzarea masinii si nu din suma data de noi la cumparare – bani pe care i-am cheltuit de mult si consider ca singura solutie este sa inainteze actiune in instanta ptr. recuperarea sumei ce i se cuvenea din vinzarea masinii si ma v-a executa prin poprire din salariu, ca alta solutie nu are – precizez ca nu mai am alte venituri banesti si nici bunuri mobile si imobile
Va multumesc anticipat ptr. raspuns cu precizarea ca ve-ti fi contactat de mine ptr. mai multe lamuriri contra/cost ,ptr. a ma ajuta sa raspund cu intimpinare la cererea fostei sotii cind v-a fi pe rol actiunea – momentan nu cunosc ce solicita si ce motive invoca, deoarece nu am primit inca actiunea
Cu stima si deosebit respect !
Dobrescu
sincer sa fiu eu nu cred ca are vreo sansa sa demonstreze ca vanzarea a fost fictiva. Fictiv ma gandesc ca inseamna ca nu a avut loc vanzarea decat in acte iar in realitate masina o folositi tot dumneavoastra ceea ce nu este cazul.
Referitor la partaj eu zic ca ar trebui sa se imparta pe langa bunuri si datoriile. E absurd sa se cumpere o casa pe credit (de exemplu) si la partaj unul din soti sa obtina jumatate din casa iar celalalt jumatate din casa si datoria la banca.