avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum vand un bun comun (care este doar pe numele meu) ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum vand un bun comun (care este doar pe numele meu) dupa divort?

Am divortat amiabil la notar, iar partajul sa facut verbal, margand la buna intelegere, insa fostul sot a incalcat termenii intelegerii (avem o soc com amandoi fiind asociati egali, iar sotul refuza sa isi asume partea sa de datorii, si sa semneze suspendarea firmei, desi restul tot ce tinea de acte si inchaiere contabilitate am facut eu, atat cat sa putut fara semnatura sa.) Acum pt a putea acoperi datoriile generate de soc, doresc sa vand masina, bun comun, care este pe numele meu si pe care el si-a insusit-o si a plecat cu ea. Cum procedez? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sania77 , utilizator 15:48, 22 August 2014
Inteleg ca nu aveti facut partajul inca? Ati facut doar divortul la notar sau si partajul?
nu am facut partajul la notar, doar divortul. Cat despre partaj am convenit ca ajungem la un numitor comun asa ca intre oameni dar se pare ca nu mai e valabila intelegerea mutual facuta intre noi...
Puteti s-o vindeti, insa nu puteti sa puneti mana pe ea ca e in folosinta fostului sot, banuiesc ca nici actele masinii nu le aveti.
Va trebui sa faceti partajul in instanta.

eu asta incerc sa evit, si anume un process, dar daca nu am alta optiune...., va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti sa fac? ayna1 ayna1 In urma partajului mi-a revenit apartamentul cu tot ce este in el iar lui masina.Am facut un act de mana prin care ma oblig ca la vanzarea apartamentului sa ai ... (vezi toată discuția)
Partaj intarziat ContSters44693 ContSters44693 :( Buna ziua! Am divortat acum 10 ani, prin consimtamant mutual, fara copii, fara partaj. Singurul bun comun a fost (este) un teren intr-o zona de deal. ... (vezi toată discuția)
Partajul dupã divorþ ninett ninett Ce părere aveţi: am divorţat recent la starea civilă, după ce ne-am separat \\"cu dormitoarele\\" ca să zic aşa de patru-cinci ani. În toţi aceşti ... (vezi toată discuția)