avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine vizeaza concediul de risc maternal cand medicul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine vizeaza concediul de risc maternal cand medicul de medicina muncii este in concediu de odihna?

Buna ziua!!! va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati:
Sunt o gravida in 26 saptamani de sarcina din Sj, personal civil in mai si mi s-a aprobat concediu de risc maternal urmand toate procedurile necesare, respectiv:
- am depus dosar de risc maternal si trimis la aprobat la medicul de medicina muncii Bucuresti care raspundea de judetul sj
- am primit informarea cu aprobarea concediului de risc maternal la 15.07.2014.
Din 14.07 - 13.08.2014 am fost in concediu de odihna neavand nevoie sa beneficiez de concediu de risc maternal, decat din 14.08.2014, dar trebuie sa trimit din nou concediul de risc maternal eliberat de medicul de familie spre vizare la medicul de medicina muncii Cluj de aceasta data( s-a numit un medic care sa raspunda de zona sj in tot acest timp) care am aflat ca este in concediu de odihna si nu este cine sa-mi vizeze concediul, ironia sortii face ca si medicul de medicina muncii de la bucuresti care ar mai putea sa-mi vizeze concediul este de asemenea in CO.
Ce fac in situatia aceasta? Cine imi vizeaza concediul de risc maternal ca sa-l pot preda in timp util si sa nu raman cu absente nemotivate la serviciu? Care este termenul legal de vizare al acestuia de la primire?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 14 August 2014
Potrivit art.10 alin.(2) din OUG nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, concediul de risc maternal se poate acorda, in intregime sau fractionat, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile, de catre medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical in acest sens.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

Concediul medical il poate viza medicul care-i tine locul pe durata concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu risc și medicina muncii Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua! In cat timp este obligat angajatorul să anunțe medicina muncii că eu sunt însărcinată? Și dacă am o sarcina cu un risc foarte mare de a ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal retromusculo retromusculo Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii in obtinerea concediului de risc maternal? multumesc (vezi toată discuția)
Acordare concediu risc maternal livia456 livia456 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura de acordare a concediului de risc maternal. Documente, persoane/departamente unde se depun. Multumesc (vezi toată discuția)