avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Taxe de platit pentru un angajat iesit la pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Taxe de platit pentru un angajat iesit la pensie

Buna ziua,

1 ) Doresc sa deschid un magazin mixt si vreau sa angajez cu 2 ORE o persoana iesita la pensie la limita de varsta .Mai trebuie platit la cas cass etc..pt acea persoana?

2 ) Eu ca titular al I.I am inteles ca nu pot avea contract de munca .Pot vinde atunci in magazin fara contact de munca daca sunt titularul?

3 ) Il afecteaza in vreun mod pe pensionar daca il angajez (in sensu ca iar putea retine din pensie)?
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
radu_john, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:42, 17 August 2014
1. Pentru un salariat care este si pensionar pentru limita de varsta se retine impozit, CAS si CASS (nu se retine contributia pentru somaj).

2. Dupa incetarea contractului individual de munca poate solicita recalcularea pensiei luandu-se in calcul perioada in are a contribuit la pensie dupa pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare salariu net pentru un pensionar Mirela Cristea Mirela Cristea pensionarii angajati cu contract de munca de 8 ore nu platesc somaj si nici societatea nu plateste pentru salriul lor brut. De curand am aflat ca unul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca al beneficiarului de pensie vladut2 vladut2 Conform art. 107, al. 4 din legea 263/2010 ,, pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrieriila pensie , realizeaza stagiu de cotizare pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ( nu anticipat, nu cu penaluzari) se angajeaza cu norma intreaga, salariul minim pe ... (vezi toată discuția)