avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat dureaza comunicarea unei hotarari judecatoresti?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat dureaza comunicarea unei hotarari judecatoresti?

buna ziua..am avut un proces cu o firma pt lipsa in gestiune.firma a castigat procesul si am facut recurs.recursul sa incheiat de 5 luni dar nu a venit nici o sentinta acasa.ce ar trebui sa fac sa ma duc sa vad sau sa astept pana vine ....daca trebuie sa platesc nu imi vin majorari sau imi trimite pe cap vreun executor judecatoresc chiar daca nu am primit nimic???multumesc anticipat!!!!


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Mergeti la instanta si interesati-va de dosar. Hotararile pronuntate in recurs nu se comunica.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
recursul a fost in alt judet ar trebui acolo sa merg???????sau la judecatoria unde a fost procesul ....si daca nu ma duc ce se poate intampla asta as vrea sa stiu???multumesc


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Dupa solutionarea recursului, dosarul se restituie la judecatorie. Incercati sa luati legatura cu arhiva judecatoriei, sa vedeti daca s-a intors dosarul.

Hotararea fiind definitiva si irevocabila poate fi pusa in executare, daca nu va indepliniti obligatiile impuse de bunavoie.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
buna ziua din nou.va mai deranjez cu o intrebare.am fost la arhiva sentinta e definitiva si irevocabila trebuie sa platesc suma respectiva.as vrea sa stiu daca e vreun termen pana cand trebuie platita caci in sentinta nu scrie.multumesc anticipat.
Nu exista un termen. Daca nu va indepliniti obligatia de plata, se poate trece la executarea silita pentru recuperarea datoriei. Daca aveti posibilitatea, achitati debitul, intrucat in cazul executarii silite veti plati mai mult, incluzand cheltuielile ocazionate de executarea silita.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecatã pe cale separatã ssosso ssosso buna seara se mai pot cere cheltuieli de judecata dupa o sentinta definitiva dc am fost obligat sa platesc doar unuia dintre parati si acuma dupa 4 luni de la ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila dan5320405 dan5320405 Am primit de curand sentinta judecatoreasca in legatura cu o mostenire.Aceasta sentina trebuie sa devina definitiva dupa 15 zile de la comunicare, numai ca una ... (vezi toată discuția)
Pronuntare definitiva si irevocabila SAUNDU SAUNDU M-am judecat cu casa de pensii a mun. Bucuresti, am cistigat pe fond iar in hotarire se mentioneaza recurs in 15 zile. M-am interesat la tribunal si nu s-a ... (vezi toată discuția)