avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta definitiva si irevocabila

Am primit de curand sentinta judecatoreasca in legatura cu o mostenire.Aceasta sentina trebuie sa devina definitiva dupa 15 zile de la comunicare, numai ca una din partile implicate in acest proces si care au pierdut procesul se eschiveaza la primirea sentintei judecatoresti (care vine prin posta-desi a fost trimisa de mai multe ori), raspunsul pe care il primesc de la judecatorie este ca persoana respectiva nu a fost gasita si nu are confirmarea ca a primit sentinta.Intrebarea mea este cand devine sentinta definitiva in acest caz, in care nu vine confirmarea de primire prin posta, desi a fost trimisa de mai multe ori de catre judecatorie.
Cel mai recent răspuns: dan5320405 , utilizator 16:56, 22 August 2013
cu o grefa de la judecatorie mergeti la inep si solicitati domiciliul actual al partii care nu primeste
distinct verificati dosarul si cereti comunicarea la domiciliul in contradictoriu cu care v-ati judecat
daca nu s-au intors comunicarile la dosar faceti o plangere/verificari la oficiul postal
adresa este buna, doar ca persoana care trebuie sa primeasca nu doreste acest lucru-nu raspunde, facand tot posibilul sa amane.imi dau seama ca postasul nu-l poate obliga sa accepte plicul cu comunicarea de la judecatorie si in acelasi timp nici nu face recurs motivand lipsa de bani-doar vrea sa traga de timp la nesfarsit. in acest caz eu cum trebuie sa procedez??

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare in executarea silita? Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Nu am fost acasa pana sambata seara. Azi a venit la mine administratora sa-mi aduca un plic desfacut pe care l-a gasit in locul unde se pun ... (vezi toată discuția)
Expertize judiciare elena13 elena13 Ce trebuie facut daca o confirmare de primire trimisa catre o parte citata de expertul contabil (in persoana mea) s-a ratacit.Ori mi-a fost sustrasa din posta ... (vezi toată discuția)