avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal1

Buna ziua.Ieri, 15 august, sarbatoare mare, aduce cu ea si o prostie foarte mare din partea mea.Fiind la sat in ziua respectiva, am luat masina (neinmatriculata, adica terminarea celor 3 randuri de nr rosii) si am traversat vre-o 3 strazi secundare, chiar zic ulite pentru a duce unui prieten ceva.Dintr-o data, girofarul in spatele meu.Mi s-a spus ca voi avea permisul suspendat de la 30-90 zile plus o amenda intre 500-1000 lei, depinde ce hotarasc judecatorii/procurorii, habar n-am (mentionez ca n-am avut niciodata probleme de acest fel..).Cine a mai trecut prin asta, cam cat dureaza pana primesc decizia?si din cate am citit in articolul in care un conducator auto conduce pe drumurile publice un autovehicul neinmatriculat, putea duce si cu inchisoarea 6 luni-2 ani.Va multumesc si astept raspuns.
Stati linistit, n-o sa va condamne la inchisoare. Asta in cazul in care nu sunteti un mare recidivist.
Cand expirase ultimul numar?
Aveti intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art 334 c.p. alin.1( daca ati pus alte numere, false, o sa se retina alin.2 si dovada este fara drept de circulatie), politistul ar fi trebuit sa va elibereze dovada înlocuitoare a permisului de conducere cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile. Mai departe, urmeaza sa fiti chemat pentru audiere, daca procurorul v-a dispune o solutie de netrimitere in judecata, cand veti merge sa va recuperati permisul, politia rutiera va suspenda exercitare dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.
Daca va trimite in judecata si veti fi condamnat, permisul in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva, se anuleaza, totusi in raport cu fapta dvs nu cred sa se ajunga pana acolo.
ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 85 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (2): art. 85 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (3): art. 85 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (4): art. 85 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ultimul nr expirase in 23 iunie..sper sa nu ajung foarte departe si sa scap cu amenda si permisul suspendat o anumita perioada de zile.Nu sunt recidivist, nu credeam ca voi ajunge asa, a fost ceva foarte spontan....sunt student anul II, voluntar crucea rosie si vara aceasta imi strangeam banuti pentru inmatriculare.Sper sa nu ajung prin judecata.
Daca convingeti procurorul sa nu va trimita in judecata puteti scapa de cazier.
Aveti si dreptul de a va angaja avocat pentru a beneficia de aparare calificata.
Fara avocat o sa va fie mult mai greu si e posibil sa va trimita in judecata deoarece fapta constituie infractiune.
Am inteles.Distanta parcursa a fost de 2 km.Nu stiu daca fapta este de o asemenea gravitate sa-mi patez cazierul..Insa care este cel mai ingrijorator deznodamant?ceva mai mult de amenda 1000 lei si 90 zile permisul suspendat..?

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)