avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere rosii expirate

in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul auto,autorizatia de circulatie provizorie si asigurarea rca.A#-ou intocmit proces-verbal pentru ca am condus fara acte si mi-au dat avertisment.Intre timp am aflat ca cei de la rutiera mi-au facut dosar penal pentru conducere cu numere provizorii expirate.Intra-devar din neatentie si graba am plecat cu masina fara sa ma uit la autorizatie cand imi expira cele 30 de zile.Au expirat in data de 01.11.2014.Ce mi se poate intampla in acest caz.va multumesc.
Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.334 cp.
mai departe dosarul se instrumenteaza de organul de cercetare penala, urmand ca un procuror sa dispuna o solutie.
ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 85 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (2): art. 85 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (3): art. 85 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (4): art. 85 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Dosar penal1 Ionuttp Ionuttp Buna ziua.Ieri, 15 august, sarbatoare mare, aduce cu ea si o prostie foarte mare din partea mea.Fiind la sat in ziua respectiva, am luat masina ... (vezi toată discuția)