gi-jane2 a scris:
treaba pe care nu o inteleg in lege este ca \"munca femeii\" se prezuma iar de \"munca barbatului\" nici nu se pomeneste!
intelegeti gresit, munca femeii se aduce in discutie pt a compensa faptul ca e casnica sa zicem sau ca la job castiga mai putin decat barbatul.
daca recunoaste ca nu e casa ei ( actele zic altceva) si ca doar a investit, ii puteti da la partaj c/val a jumatate din cat ati renovat in casa de-a lungul casatoriei.
Numai prin instanta o puteti obliga sa participe la cheltuielile casei.
Puteti incepe si partajul daca vreti, nu sunteti legat de divort.
Ok , aici incep putin sa ma luminez, singura perioada in care se incadreaza este concediul ,postnatal pentru care sunt cu totul de acord.
Cum aflam "cat a investit" in "renovarea" casei ? Facturi /bonuri nu prea (mai) sunt pt materiale iar manopera a fost facuta "la negru"...?
Prin instanta , prin instanta dar mai precis cum? In baza caror prevederi legale?
Da, partajul se poate face si fara divort dar in baza unor complicatii juridice si pentru motive temeinice, pecand imediat dupa divort se poate cere "la liber" de oricare dintre (ex) soti in orice moment si daca sunt de acord cu 50/50 dureaza extrem de putin (pe cale amiabila, la notar, etc) iar daca (cum va fi cazul meu) se va face pe cale juridica va trebui cumva sa-mi "valorific" dpdv juridic sumele platite ("investite") in intretinerea si conservarea locuintei.
In cazul "taierii nodului gordian" ar trebui pur si simplu sa nu platesc riscand debransarea si disconfortul major al copilului meu, cu repercursiuni privind preocuparea mea ca tata asupra bunei ingrijiri a minorului deci net nefavorabil in procesul de divort...Pai asta nu este un santaj pe fata cu acordul legilor in vigoare ?