avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prima casa

Bună ziua,

În anul 2012 fiind necăsătorit am accesat singur un credit Prima Casa pentru achiziția unui apartament. Contractul de credit a fost semnat intre mine și banca la fel și contractul de vânzare cumpărare a apartamentului. În anul 2013 m-am căsătorit iar în momentul de fata sunt în fata unui divorț.

As vrea sa va întreb dacă pentru partaj (lăsând la o parte bunurile comune dobândite în timpul căsătoriei) soția mea are vreun drept sa solicite r sa rămână ea în apartament? Menționez ca toate ratele au fost plătite de mine. Salariul meu este aproximativ de 3 ori mai mare fata de al ei. Apartamentul a "suferit" câteva îmbunătățiri care au fost făcute din bani comuni (zugrăvit, faianță, gresie, parchet, utilat, mobilat etc). Va solicit aceste răspunsuri pentru ca ea se bazează pe faptul ca totul se împarte 50-50 și ca nu am Cum sa o fac sa plece.

Aștept cu interes răspunsul dvs.
Vă mulțumesc
S
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:33, 13 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dansa va avea dreptul la o cota parte din imbunatatiri si se va considera ca a contribuit cu ceva si la rate. In nici intrun caz 50%. Apartamentul este bunul dvs. propriu.
dansa poate solicita orice, instanta va decide in functie de probatoriul administrat in cauza, de catre parti.
Fiind dobandit inaintea casatoriei, imobilul este bunul dvs propriu. Casatoria cu dvs nu ii confera vreun drept de proprietate, dupa cum nici plata unor rate nu ii da acest drept.

Partajul dintre dvs va viza bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, iar sotia va putea pretinde parte din costul imbunatatirilor aduse imobilului dvs si parte din suma ratelor achitate in timpul casatoriei.

Procentul acestor sume este raportat la nivelul veniturilor sotilor, luand in considerare si munca femeii in gospodarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil- rate achitate inainte si dupa casatorie robix robix Buna ziua! In 1980 am incheiat un contract de v-c avand ca obiect achizitionarea unui apartament in rate pe o perioada de 20 ani. La acea perioada eram ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)