avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatia in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatia in anulare

Buna seara,

As dori sa stiu care sunt sansele de castig a unei contestatii in anulare la decizia finala de la Inalta Curte de Justitie si Casatie. Se poate ca aceasta contestatie sa anuleze hotararea si sa se suspende mandatul de arestare?
Dar o cerere de revizuire a dosarului poate anula hotararea si implicit mandatul?
As dori sa stiu care sunt posibilitatile de a anula aceasta hotarare? M-ar interesa inclusiv variante CEDO etc. Este vorba de o fapta penala, adica inselaciunea si pedeapsa este de 3 ani.
Va multumesc anticipat!
Contestatie in anulare ori revizuire?, caile extraordinare de atac pot fi exercitate pentru motive strict si limitativ prevazute de lege, nu vad sa poata cineva analiza aici pe forum aceasta posibilitate, ce cazuri invocati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa ce se termina curtea de apel mai exista alta cale de atac? ATM ATM Am auzit acum 2 ani ca s-a scos cea de-a treia posibilitate de a face contestatie dupa apel adica la Inalta Curte. Mai exista aceasta posibilitate iar daca ... (vezi toată discuția)
Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva in penal cezarad cezarad Cand este [b]DEFINITIVA[/b] o hotarare in penal? Dupa judecarea apelului sau dupa judecarea cailor extraordinare de atac, respectiv [b]revizuire[/b] sau ... (vezi toată discuția)