avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate sta la ANL ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate sta la ANL ?

Buna ziua !
De curand am dezbatut succesiunea dupa tata, noi fiind 2 copii si mama noastra .
Sora mea sta la ANL-uri de foarte multi ani . Stand cu cineva de vorba, am aflat ca, faptul ca a acceptat partea de mostenire din partea tatalui, ar putea-o afecta foarte mult, in sensul pierderii dreptului de a mai sta in locuinta ANL . Din cate stiu, ea isi reinoieste, in primavara fiecarui an, dosarul de sedere in ANl . Ce se poate intampla in acest caz ? Mai poate face ceva ca sa nu se ajunga la pierderea locuintei ANL ( cedarea partii de mostenire sau altceva ! ) ?
Cel mai recent răspuns: RobertBo , utilizator 14:29, 4 Noiembrie 2019
Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns ?!
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
mystic, utilizator
Salut!
Ma aflu oarecum intr-o situatie similara. Ce ai facut pana la urma?
Am gasit in legea 152/1998, completata prin OUG in 2014, art. 10, alin. 2c, faptul ca poti cumpara locuinta ANL daca detii cota-parte dintr-o locuinta dobandita conform legii, sub valoarea minimala de 37 mp/persoana, conform legii 114/1996.
buna ziua
ma aflu in aceiasi situatie, cum s-a rezolvat la voi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta anl si divort mitika255 mitika255 Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea ... (vezi toată discuția)
Declarare dosar anl neeligibil datorita detinerii prin mostenire a unei cote dintr-o locuinta picsipoc picsipoc Legea prevede expres ca si conditie de indeplinit: sa nu detina sau sa nu fi detinut o locuinta in proprietate. Conform certificatului de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Condiţii cumpărare locuinţă anl pentru posesorii locuinţe l Laura l Laura Vă rog să mă ajutaţi să înţeleg dacă mă încadrez pentru cumpărarea unei locuinţe ANL, dacă eu deja deţin într-o altă localitate împreună cu ... (vezi toată discuția)