avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Condiţii cumpărare locuinţă ANL pentru posesorii ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Condiţii cumpărare locuinţă ANL pentru posesorii locuinţe

Vă rog să mă ajutaţi să înţeleg dacă mă încadrez pentru cumpărarea unei locuinţe ANL, dacă eu deja deţin într-o altă localitate împreună cu soţul o casă de 80 mp (suntem 4 în familie), la condiţia de vânzare: TITULARUL CONTRACTULUI DE ÎNCHIRIERE ŞI MEMBRII FAMILIEI ACESTUIA - SOŢ/SOŢIE, COPII ŞI/SAU ALTE PERSOANE AFLATE ÎN ÎNTREŢINEREA ACESTUIA - SĂ NU DEŢINĂ O ALTĂ LOCUINŢĂ ÎN PROPRIETATE, INCLUSIV CASĂ DE VACANŢĂ, CU EXCEPŢIA COTELOR-PĂRŢI DINTR-O LOCUINŢĂ, DOBÂNDITE ÎN CONDIŢIILE LEGII, DACĂ ACESTEA NU DEPĂŞESC SUPRAFAŢA UTILĂ DE 37 MP, SUPRAFAŢĂ UTILĂ MINIMALĂ/PERSOANĂ, PREVĂZUTĂ DE LEGEA NR. 114/1996. (condiţie stabilită de HCL elaborate în baza HG 962/2001- privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 152/1998).
Vă mulţumesc.

Alte discuții în legătură

Declarare dosar anl neeligibil datorita detinerii prin mostenire a unei cote dintr-o locuinta picsipoc picsipoc Legea prevede expres ca si conditie de indeplinit: sa nu detina sau sa nu fi detinut o locuinta in proprietate. Conform certificatului de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si divort mitika255 mitika255 Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct si anl rlory24 rlory24 Buna ziua, Am rugamintea de a ma indruma ce sa fac , explicandu-va motivul pentru care sunt in impas. Parintii mei, fiind bolnavi au inceput sa-si....imparta ... (vezi toată discuția)