avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare a unui teren fara CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare a unui teren fara CF

Buna seara, bunicul meu are un teren pe care l-a cumparat de la un frate de-al sau, cu cativa ani in urma, printr-un contract de vanzare cumparare scris de mana, cu martori.Terenul cumparat a fost al parintilor lor, cei 4 frati hotarand sa ia fiecare cate un anumit teren din cel lasat de parinti.Acum, eu as dori sa investesc in acel teren, dar inainte de toate as vrea ca actele sa fie in regula. Bunicul vrea sa-mi vanda mie terenul, eu sa-l intabulez dar nu stiu ce implica asta.Terenul in prezent nu este intabulat ci doar figureaza undeva in registrele din primarie ca apartinand strabunicului meu, adica tatalui bunicului meu.Ce pot face sa am actele in regula inainte de a investi. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danucri , utilizator 16:20, 19 August 2014
Bunicul dvs. poate sa deschida actiune in justitie pentru o "Hotarare care sa tina loc de act autentic",daca are actul de mana si martori se rezolva relativ usor. Dupa obtinerea acestei hotarari (care se va inscrie in CF)va poate face vanzare. IN timpul procesului este obligatorie expertiza tehnica judiciara, in baza ei se va inscrie terenul in CF la terminarea procesului. Este necesar sa contactati un avocat.
Multumesc pentru sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren, casa tina.04 tina.04 Bunica mea a primit in urma cu 50 ani un teren de la o batrana , pentru a-si construi o casa. A construit casa, are autorizatie de constructie, dar terenul ... (vezi toată discuția)
Teren cu probleme ioan66 ioan66 De curand, am cumparat un teren intravilan, intabulat, pentru a-mi construi o locuinta. Actele le-am facut la notariat, sunt intabulat in cartea funciara, ... (vezi toată discuția)