avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile mamei asupra copilului in italia-mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile mamei asupra copilului in italia-mama romanca tata italian

buna ziua sunt o romanca stabilita in italia de 2 ani ,sunt in relatie cu un cetatean italian ,nu suntem casatoriti pt ca el nu doreste acest lucru ,intr-e timp a venit pe lume un copil ,comportamentul tatalui este f ciudat in sensul ca nu il prea intereseaza de acest copil cu mine se comporta f urit ,nu are niciodata bani pt copilu lui ,isi petrece mai mult timp cu prietenii decat cu familia lui ,In ultima perioada ma amenintat ca ia legatura cu avocatul lui sa imi ia copilu .Va rog din suflet sa ma invatati ce sa fac pt a nu imi pierde copilu .Va multumesc din suflet ,astept raspunsul Dumneavoastra
Procesul va fi transat in Italia.

Potrivit art. 8 alin. 1 din Regulamentul Consiliului nr.2201/2003, act normativ al Uniunii Europene, cu aplicare directa si prioritara fata de normele dreptului intern, instantele judecatoresti dintr-un stat membru sunt competente în materia raspunderii parintesti privind un copil care are resedinta obisnuita în acest stat membru la momentul sesizarii instantei.


Cum potrivit art. 2 pct. 7 din acelasi regulament, în notiunea de raspundere parinteasca este inclusa si locuinta minorului si pensia de intretinere datorata acestuia, competenta de solutionare a pricinii apartine instantei în raza careia se afla minorul cu titlu permanent la momentul sesizarii instantei.


Art.8 din Regulamentul CE nr. 2201/2003 stabileste competenta de fond în cazul cererilor formulate în materia raspunderii parintesti în sensul ca sunt competente instantele statului membru în care copilul îsi are resedinta obisnuita la momentul introducerii cererii.


(art. 12 din Regulamentul CE nr. 2201/2003 prevede o prorogare legala de competenta ).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul (ce) 2201/2003. competenta teritoriala. exercitarea autoritatii parintesti, etc. DanyD DanyD In urma unei relatii de concubinaj dintre doua persoane de nationalitate romana - dar care la acel moment locuiau si munceau in Italia -, a rezultat un copil, ... (vezi toată discuția)
Custodie minori in italia vviorel97 vviorel97 buna ziua, in urma divortului cu fosta sotie cele 2 fiice ale mele au fost incredintate mamei iar fosta sotie a plecat cu fetele in italia si sa recasatorit cu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil tanasailiecristian tanasailiecristian sunt divortat de 6 ani si un copil de 10 mentionez ca locuiesc in spania iar copilu este de 1 an la mine pt ca mama sa recasatorit si mai are 2 copii din ... (vezi toată discuția)