avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nedivortati, nu am parte de copilul nostru, minor fiind
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nedivortati, nu am parte de copilul nostru, minor fiind

Buna ziua. Acum aproape 7 luni eu cu sotia mea ne-am certat. A luat copilul si a plecat la mama ei. Precizez ca mama ei sta intr-o garsoniera impreuna cu sotul dansei si al copil minor, in total sunt 3 majori si 2 minori in acea garsoniera. De atunci sotia o tine una si buna ca vrea sa divortam dar nici in ziua de azi nu a bagat actele pt divort. Am lasat-o o perioada lunga fara sa o mai sun sau sa ma interesez de copil, pe motiv ca poate isi revine si va veni acasa. Degeaba. Dupa aceasta perioada intr-un final ne-am vazut, deci am vazut si copilul. Mi-a zis ca o pot lua pe fetita la mine, sa stea cu mine, sa iesim, dar cand am vrut sa merg dupa ea nu mi sa dat voie, pe motiv ca sa razgandit. Cum pot actiona in acest caz, la politie, protectia copilului, sau altce mijloace. M-am saturat sa fiu luat peste picior si sa nu imi pot vedea copilul. Dati-mi niste sfaturi, idei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 23:17, 29 August 2014
Deschideti proces si obtineti hotarare judecatoreasca.
Este insa posibil sa va fie mai usor daca deschideti si divortul.
Fara divort e posibil sa va respinga actiunea si sa nu vedeti copilul.
Varianta nr. 1 - Deschideti proces si obtineti hotarare judecatoreasca. O veti obtine probabil anul viitor. Procesul implica ceva stres si ceva cheltuieli. Dupa ce obtineti hotararea cititi-o ori de cate ori va este dor de copil si asteptati ziua cand va vine randul sa-l vedeti. Mergeti in ziua respectiva impreuna cu executorul judecatoresc la mama si luati cu forta copilul incercand sa nu-l traumatizati. Apoi constatati raceala copilului care s-a instalat datorita vorbelor de bine despre dumneavoastra pe care le aude zilnic de la mama si familia acestuia.

Varianta nr. 2 - Solutionati amiabil cauza prin negociere directa - daca aveti abilitatile necesare sa puteti sa determinati mama sa accepte negocierea si daca veti sti sa canalizati discutia doar pe situatia copilului care trebuie sa beneficieze de dragostea ambilor parinti. Daca nu aveti abilitatile acestea apelati la procedura medierii si veti beneficia de ajutorul unei persoane specializate cu experienta in managementul conflictelor. Pe aceasta cale rezultatul il veti afla rapid. Daca rezultatul se materializeaza intr-o intelegere atunci toti au de castigat si in special copilul, daca solutionarea amiabila esueaza aveti oricand posibilitatea sa aplicati varianta nr. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot castiga custodia copilului? souchy souchy Buna seara!Am parasit domiciliul conjugal la sfarsitul lunii noiembrie 2016 din cauza violentelor fizice si verbale.In momentul in care m-am mutat i-am ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori mihamiha14 mihamiha14 buna seara! in urma divortului de acum cativa ani,fetita i-a fost incredintata mamei.aceasta a luat fetita cu ea in italia,fara sa-i trebuiasca semnatura ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului utiliyator utiliyator Buna ziua! am un copil de 11 ani care mi a fost incredintat spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila stabilindu se 2 ... (vezi toată discuția)