avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fuziune prin absortie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fuziune prin absortie

BUNA ZIUA
am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE.
as dori sa stiu concret ce trebuie sa cuprinda acest raport , in cate exemplare se intocmeste si daca trebiue sa primesaca data certa , sau este valabil sub semnatura privata si ce acte se mai depun in prim afaza?
concret ce trebiue sa se depuna atat in prima faza cat si in a 2-a la ORC.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: caprice , utilizator 13:06, 5 Octombrie 2010
la et 2 se vor depune hotararile celor 2 soc de aprobare a fuziunii , bilanturile contabile in baza carora s-a lucrat proiectul de fuziune si restul de acte precizate de un antevorbitor (ca sa ma exprim asa). Nu sunt contabil dar fuziunea de obicei opereaza de la data inregistrarii in RC a fuziunii precedata de radierea societatii absorbite din RC.
katica a scris:

Am ajuns la etapa a doua a procesului de fuziune si as dori sa-mi spuneti cum trebuie de procedat mai departe. Fac inventarierea cu data de 30.06.2009 si intocmesc bilant ..........inregistrarile contabile de tranfer al activului si pasivului cand se opereaza in contabilitatea celor doua firme?

Sunt in aceeasi situatie ( etapa a II-a ) si am aceeasi nedumerire ... cand operez in contabilitate inregistrarile de transfer ? Daca te-ai lamurit ma poti ajuta si pe mine ? In plus ar mai fi :
- situatiile financiare de fuziune care trebuiesc depuse la ORC in etapa 2 sunt cele care au stat la baza proiectului de fuziune ?
- ce documente ati depus la administratia financiara pentru societatile care se dizolva si in ce moment tinand cont ca data fuziunii ar fi data la care se aproba majorarea capitalului social in absorbant.
Ma gandesc ca ar trebui un bilant de inchidere si o declaratie 101 ... ???
Multumesc :(
-la ORC am depus bilantul care a stat la baza prioectului de fuziune
-la administratia financiara pentru ambele societati am depus la registratura (pt.dosarul fiscal) bilant inainte si dupa fuziune, data fuziunii este data radierii societatii absorbite si inregistrarea actului aditional de fuziune a societatii absorbante (in etapa a 2-a am depus si cererea de radiere a SC absorbite),D101,D300,D100,D102 -daca este cazul , se preda Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.

Succes!

Multumesc katica - =D>
Buna ziua , ma puteti ajuta si pe mine cu un model de fuziune?

Multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie caprice caprice Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza in cazul fuziunii prin absorbtie? Care ar fi etapele si ordinea acestora? Multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare aga la o societate pe actiuni hajnyci hajnyci Buna ziua! va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa contina o hatarare AGA in cazul unei S.A. privind fuziunea. Sunt doua firme, una absoarbe pe alta, defapt ... (vezi toată discuția)
Fuziune societati Puffarinutsa Puffarinutsa Cum se procedeaza pentru a fuziona 2 societati? (vezi toată discuția)