avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - BO
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - BO

am un bo refuzat de banca pentru lipsa de disponibil
fac o recapitulare si daca gresesc sa omit ceva poate primesc atentionari si sfaturi....
cerere la instanta de la locul platii ( inscris pe bo) pentru investire cu formula executorie , se depune Bo in original , taxa de timbru de 4 lei si timbru judiciar de 0.15 lei
intrebare ..... acestea pot fi depuse si prin posta ?
pentru ridicare trebuie sa merg personal la instanta la registratura (?), eventual cu imputernicire , daca nu sunt titular , In cat timp se elibereaza ?
instanta imi da BO cu formula executorie aplicata dar imi da si incheire de admitere(?)
cu Bo investit merg la executor , impreuna cu o cerere de executare silita si evident cu taxa

aceasta e calea de urmat ?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 17:38, 7 Iulie 2009
Ca sa puteti investi cu formula executorie , trebuie sa depuneti la instanta competenta BO avalizate impreuna cu refuz , dupa investire instanta o sa vi le comunice la adresa mentionata in cererea de investire pe care dv ati formulat-o
ar fi f bine sa mi le comunice instanta la adresa mentionata ..... dar am indoieli ca va face asta.....

mai am o intrebare legata de aceasta problema , am scris si pe alt topic dar nu am primit un raspuns - taxa de timbru , unde o platesc ? am inteles in cele din urma din legea nr. 76/2009 ca taxa de timbru se constituie venit la bugetele locale , nu mai platesc la trezorerie , platesc la CL, insa nu sunt pe deplin lamurita pers jd care face cererea este dintr-o localitate , locul platii OP-ului e in alta localitate deci competenta e judecatoria de la locul platii - in ce localitate platesc taxa de la sediul pers jd care face cererea sau din localitatea instantei ?
Nu vi se vor comunica, v-o garantez. Domnul nu stie ce spune.

Daca platiti prin OP, va interesati de IBANUL judecatoriei respective si de codul fiscal al primariei, pe care le treceti in OP impreuna cu suma si specificatia platii.
si daca vreau sa platesc direct la primarie ? la care platesc?
eu am platit deja la primaria de la sediul pers jd si vreau sa stiu daca ma pot trezi cu" surpriza" de a o mai plati o data la iasi ( inst competenta)
Cererea de investire cu formulă executorie a biletului la ordin este de competenţa judecătoriei de la locul de plată sau aceea de la sediul emitentului

Alte discuții în legătură

In baza caror articole/legi pot apela privind o cerere de investire formula executorie advsys advsys buna ziua, treb sa fac o cerere cu privire la investirea a un BO cu formula executorie, iar eu cererea pe care o voi depune am apelat la legea 58/1934, la ... (vezi toată discuția)
Investire bo - debitor din gaesti Irina S. Irina S. Sunt creditor din Iasi si vreau sa investesc cu formula executorie doua BO a unui debitor din Gaesti. Fac cererea si o depun la instanta Judecatoriei Gaesti? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ENGFULL ENGFULL unde se plateste taxa judiciara de timbru? ( pers jd) acum vreo 2 saptamani am platit taxa la trezorerie , acum am inteles ca de la 1 mai se palteste la ... (vezi toată discuția)