avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... scoatere din circuitul agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

scoatere din circuitul agricol

Buna ziua,este vb de un teren scos din circuitul agricol,pe care s-a obtinut o autorizatie de constructie.La cadastru nu s-a facut modificarea si apare tot extravilan.
Pamantul si casa la rosu urmeaza sa se vanda iar notarul cere publicarea la primarie timp de 30 zile a anuntului de vanzare.Cum se procedeaza?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bojflav , utilizator 22:26, 15 Septembrie 2014
Trebuie actualizata documentatia cadastrala prin schimbarea categoriei de folosinta a terenului din arabil extravilan in curti constructii intravilan si inscrierea constructiei.

Ok,dar casa cum sepoate intabula ,ca si "casa de vacanta" cum este in autorizatie sau casa de locuit cu nr si adresa?trebuie facuta evaluare de catre expert sau nu?
Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
Adriantot, moderator
Casa o intabulati dupa cum reiese destinatia ei din autorizatia de construire si procesul verbal de receptie al lucrarii.
Daca in autorizatie este mentionata si adresa postala, cu strada si nr, asa va figura pe documentatie, si pentru aceasta cereti de la primarie certificat de nomenclatura stradala.
La vanzare va trebuie si certificat de performanta energetica.
Bună!
Dețin un teren extravilan situat în limită cu intravilanul localității. Dacă se poate puteți să-mi explicați cum a-ți procedat în legătură cu scoaterea din circuitul agricol pentru a construi o locuință, în baza cărei legi.
Mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa pe teren extravilan Leordeanu Leordeanu ce conditii trebuie indeplinite pentru ca o constructie cu utilizare casa de locuit,poate fi intabulata pe teren extravilan? (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua fsorini fsorini Am cumparat la sfarsitul lunii aug 2009 un teren in com. Clinceni, teren intravilan arabil . Am intabulat terenul, am cumparat proiect si am construit o casa ... (vezi toată discuția)