avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transele de vechime in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transele de vechime in invatamant

Buna ziua.
Sunt incadrata in invatamant din 1 sept 2003.Am fost angajata fara intrerupere in invatamant pana in sept 2007 cand am intrat in concediu de ingrijire copil care a continuat cu concediul de ingrijire a copilului bolnav pana la 7 ani.
In 1 septembrie ma intorc la catedra.
Doresc sa intreb daca perioada de concediu este recunoscuta ca vechime in invatamant si daca pot fi incadrata in transa de vechime de la 10 ani 15 ani.
Vechimea in munca este identica cu vechimea in invatamant?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 21 August 2014
Potrivit Legii nr.63/2011, Anexa 5 - Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant, cap.I, art.3 lit.A :
........
2. Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.
3. De prevederile pct. 2 beneficiaza si profesorii sau maistrii instructori care au desfasurat activitate in perioada 1984—1990 cu norma intreaga in invatamantul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
5. Vechimea efectiva in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata cu contract individual de munca a desfasurat activitate efectiva de predare la catedra in cadrul unei unitati sau institutii de invatamant. Constituie vechime efectiva in invatamant si perioada in care personalul didactic de conducere, indrumare si control, precum si personalul didactic auxiliar desfasoara activitate in cadrul unei unitati/institutii de invatamant sau unui inspectorat scolar.
6. Vechimea recunoscuta in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata in invatamant, provenita din alte sectoare de activitate, face dovada ca a profesat in specialitatea inscrisa pe diploma de studii, in cazul in care aceasta persoana ocupa un post didactic in aceeasi specialitate. Aceasta vechime este luata in calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiaza de vechime recunoscuta in invatamant, stabilirea salariului de incadrare al functiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
7. Vechimea in invatamant este formata din vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.

Vechimea in munca = munca prestata in temeiul unui contract individual de munca.

Potrivit legislatiei in materie (OUG 148/2005, OUG 111/2010), perioada de CCC constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Asadar, perioada de CCC se va lua in considerare la stabilirea sporului de vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Oug 124/2011 - vechime la catedra? turtuc turtuc Conform OUG 124/2011 concediul pentru cresterea copilului ar trebui sa constituie nu numai vechime in munca ci si in specialitate. Avand in vedere cele de mai ... (vezi toată discuția)
Salarizare- încadrare zsofia3 zsofia3 Bună ziua! Sunt titulara în înv. din 1999. În anul șc. 2010-2011 mi s-a aprobat 1 an de concediu fără plată pentru nevoi personale. Aveam 11 ani ... (vezi toată discuția)