avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de reziliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de reziliere

As dori sa reziliez un contract la firma Atlas Telecom dar in contract se stipuleaza o "taxa de reziliere" mai exact scrie :
Termenul Contractului este de 24 de luni . Clientul nu poate solicita denuntarea unilaterala a prezentului Contract mai devreme de 24 luni de la incheierea acestuia , decat cu plata unei taxe de incetare a Contractului . Taxa de incetare a Contractului este format din suma tuturor abonamenteleor si ratelor (daca este cazul) lunare aferente perioadei dintre luna in care a intervenit incetarea Contractului si ultima luna (inclusiv) a termenului initial/succesiv.

Incetarea Contractului se va produce la data la care exista dovada platii tuturor datoriilor catre Atlas Telecom , inclusiv a taxei de incetare.

Mai am inca 7 luni din contract dar as dori sa reziliez , este legala acea taxa ?
Cel mai recent răspuns: Horatiu P , utilizator 19:38, 24 Mai 2009
Poate fii considerata atunci clauza abuziva ?
Eu personal nu o consider abuziva. Probabil vi s-au acordat anumite facilitati la semnarea contractului -telefon gratuit, instalare gratuita, abonament pe x luni gratuite, alte reduceri.. Aceste facilitati s-au oferit pe baza unei sume globale pe care dvs o veti achita sub forma de cel putin 24 de abonamente lunare, acesta este si motivul pentru care vi se cere contravalorea tuturor abonamentelor daca doriti sa renuntati inainte de termen.

O clauza abuziva ar fi fost urmatoarea: "in caz de denuntare unilaterala a contractului, abonatul va plati o taxa de reziliere in valoare de 1000 de euro".
A trebuit sa platesc reciverul wireless si telefonul de la ei parca 130 de RON(1 milion 300) cand l-am cumarat , de instalat l-am instalat eu dupa o foaie primita de la ei , nu am avut nici o luna gratis sau cu reducere , si nu am primit nici o reducere de la nimic
Daca nu vi s-a oferit absolut nicio facilitate atunci se poate vorbi de un dezechilibru in ceea ce priveste prestatiile partilor.

La prima vedere pare nejustificata plata unei sume de bani operatorului de telefonie (cv anticipata a abonamentelor) fara nicio contraprestatie din partea acestuia.

Pentru inceput puteti studia legislatia in vigoare dupa care sa inaintati o adresa firmei in care sa cereti rezilierea fara plata acestei "taxe". Refuzul acestora poate sta la baza unei actiuni in justitie.
Va multumesc foarte mult de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract servicii telefonie orange hdanny hdanny Am 4 contracte de abonament de telefonie la societatea de telefonie Orange Romania S.A. In data de 15.02.2016 am depus la societatea Orange cererea de ... (vezi toată discuția)