avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului de conducere dupa 5 ani ....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului de conducere dupa 5 ani ....

Buna ziua !

Am cautat, in prelabil, un raspuns la situatia in care ma gasesc, dar nu am putut lega nici unul dintre subiectele de pe acest forum de problema mea.

Situatia la obiect :
- in data de 11.10.2009, am fost surprins de radar cu 164 km/h undeva linga Constanta, in afara localitatii;
- am semnat procesul verbal, am predat permisul, am luat dovada;
- am depus contestatie, cu certificatul de grefa am ridicat permisul;
- procesul s-a derulat in continuare;
- in data de 19.10 2011, instanta mi-a respins plingerea, deci sanctiunea a intrat in efect.

Astazi, adica 20.08.2014, primesc comunicare de la politia rutiera Constanta, prin care mi se aduce la cunostinta ca suspendarea dreptului de a conduce intra in vigoare din data de 11.09.2014.
Sa-mi fie iertata lipsa cunoasterii legislatiei, dar ceva nu e in regula.

Intrebarile mea sint :
- cum este posibil ca sentinta sa fie definitiva in 2011 si sa-mi fie aplicata sanctiunea in 2014 ???
- nu este legal si normal ca sanctiunea sa intre automat in vigoare de la data sentintei, intrucit pina atunci era suspendata, dat fiind procesul pe rol ?

Ce se poate face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: danciumf , utilizator 23:34, 7 Decembrie 2014
din câte știu eu dumneavoastră vă revine obligația de a vă prezenta la Poliție și să predați permisul.
Daca nu il predai, iti mai pune 30 de zile, nu e asta problema, pentru ca in hirtia care mi-a parvenit, scrie ca sint 30 de zile in plus.
Intrebarea mea era legata de faptul ca suspendarea dreptului de a conduce, ar fi trebuit sa intre in vigoare imediat dupa sentinta definitiva, adica in 2011, nu acuma, dupa 3 ani de la sentinta.
Am dreptate ?
~ Conținut șters la cerere ~
Partea aceasta a legii o cunosc, insa ce nu reusesc eu sa inteleg este urmatorul aspect:
- se face procesul verbal;
- daca nu se contesta PV, se aplica sanctiunea;
- daca se contesta, se supenda aplicarea sanctiunii pina la solutionare;

Dar, daca solutionarea nu este favorabila conducatorului, nu este normal ca imediat dupa pronuntareaa deciziei definitive, ca sanctiunea sa intre in vigoare ?
De ce mai trebuie sa spuna cineva ca intra sau nu in vigoare, odata ce procesul verbal exista si contraventia este constatata, iar justita le da dreptate ?

Adica, eu nu astept prescrierea, dar din punctul meu de vedere, sanctiunea s-a aplicat deja incepind cu data raminerii definitive a sentintei. Cu ce gresesc cind spun acest lucru ?
cu faptul că nu ați predat permisul la Poliție, ci l-ați ținut la dumneavoastră. cum se poate considera aplicată suspendarea dreptului de a conduce atâta vreme cât permisul e în posesia dumneavoastră?

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere suspendat dupa proces valentinBr valentinBr buna ziua, am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dupa 3 ani! Route66 Route66 Buna ziua, Cum scriam in titlu, iata ca se poate in Ro, politia rutiera \"descopera\" un proces-verbal dupa 3 ani si ma instiinteaza ca mi se suspenda dreptul ... (vezi toată discuția)
Pv de constatare a contraventiei, majorare la 60 de zile dupa contestare misupatrik misupatrik Buna ziua, In 04.2014 am contestat in instanta un PV de suspendare permis 30 de zile. In 12. 2018 am primit sentinta prin posta, am pierdut in fata Politiei ... (vezi toată discuția)