avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre etnobotanice, va rog nu ocoliti intrebarea mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre etnobotanice, va rog nu ocoliti intrebarea mea

Cu toate rusinea , recunosc ca consum etnobotanice de ceva timp si cumparam de la orice vanzator , la un moment dat m am saturat sa tot dau 20 -30 de lei pe un plic foarte mic, asa ca m am gandit sa mi comanda eu pe internet , am intrebat 2 3 prieteni , m am dat bine pe langa un dealer si i am cerut un site , totul bine, mi am comandat 100g si cand am ridicat coletul am fost legitimat de politie. mi au luat produsele , m au inregristrat in baza lor de data si mi au dat drumul spunandu mi ca o sa trimita produsele de la analiza si va urma sa fiu contactat telefonic de cei de la Criminalistica . Aceasta intamplare m a facut sa nu mi mai trebuiasca etnobotanice in toata viata mea. Intrebarea e ce urmeaza ?Cum sa procedez ? Voi fi arestat ? Va multumesc pentru atentie si astept sfaturi in cazul in care sunteti dispusi .
Mi se va intocmi dosar penal ?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament!
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 14:58, 24 August 2014
Dacă vreunul dintre produsele comandate se regăsește pe listele din Legea nr. 143/2000 riscați să ajungeți în fața instanței. În caz contrar, alte produse cu efect psihoactiv intră sub incidența Legii nr. 194/2011 care incriminează operațiunile de fabricare, producere, tratare, sinteză, extracţii, condiţionare, distribuire, punere în vânzare, plasare pe piaţă, livrare, procurare, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare sau orice altă activitate legală de import, export ori intermediere de produse cu efect psihoactiv.

Consumul de astfel de substanțe nu este incriminat explicit (ca în cazul Legii nr. 143/2000), dar procurarea, transportul, stocarea și manipularea sunt asimilate operațiunilor incriminate, consumul fiind intrinsec acestora. Dacă judecăm numai în litera legii, neavând autorizație, nu aveați voie să procurați astfel de substanțe. Dacă ne raportăm și la spiritul legii, atunci se poate ca textul să vizeze doar traficanții/comercianții. Nefiind conturată încă o jurisprudență consistentă, rămâne la latitudinea procurorilor dacă vă trimit în instanță și, mai apoi, la înțelepciunea instanței privind interpretarea textului de lege.

În cazul în care veți fi chemat la audieri, e bine să vă duceți și cu un avocat.
Nu stiu exact in ce categorie se incadreaza substanta, am comandat-o la liber de pe internet, va multumesc mult pentru ajutor, daca ati mai putea sa imi mai dati un sfat il accept cu placere
Nici ei nu stiu si de aceea au trimis la analize produsele.
Se poate sa incerce sa va aresteze preventiv dar aveti dreptul de a va angaja avocat si a va apara.
Cantitatea e destul de mare...
Mai depinde si cs alte probe mai au.
O sa aveti zi grea cand onsa va cheme la audiere.
Dupa ce au analizele daca sunt droguri e posibil sa emita mandat de aducere...
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
Admin, administrator
Etnobotanicele sunt incadrate in categoria droguri de mare risc?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Nu au nici o proba impotriva mea, nu am comercializat ci doar am achizitionat produsul pentru consum, am fost ridicat deoarece imediat ce am luat coletul de la curier parcasem masina prost,dupa m-au intrebat ce am in colet si m-au dus la sectie, nu a fost nimic organizat de politie, ci doar un control.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Depinde ce iese la laborator.
Se poate sa fie si de mare risc.

Proba au ca ati avut coletul.
E bine ca nu ati vandut.
Cantitatea este mare si e complicata situatia.
Nu o sa va creada ca vroiati sa le consumati singur...

Alte discuții în legătură

Substante legale confiscate Andrei900 Andrei900 Buna Ziua, astazi am fost luat de pe strada, dus la sectie, iar asupra mea aveam un colet nedesfacut.Acolo m-au perchezitionat, si au luat coletul respectiv ... (vezi toată discuția)
Nelamurire, urmarit penal pentru introducere droguri fara drept in tara dariusmalte dariusmalte Va salut, scriu pe acest forum cu interesul de a afla ce se intampla mai exact in dosarul meu caci eu nu inteleg nimic #-o Totul a inceput de cand am plasat ... (vezi toată discuția)
Etnobotanice georgelpetrescu georgelpetrescu Buna ziua, prin vara anului 2011 umblam cu un tip care se droga cu etnobotanice, fost patron de magazin de etnobotanice. pentru o perioada de cateva luni ... (vezi toată discuția)