avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Substante legale confiscate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Substante legale confiscate

Buna Ziua, astazi am fost luat de pe strada, dus la sectie, iar asupra mea aveam un colet nedesfacut.Acolo m-au perchezitionat, si au luat coletul respectiv deschizandu-l in fata mea. In acel colet, se aflau Chimicale de cercetare (etnobotanice, dar perfect legale, acestea nu se afla pe lista substantelor interzise).
M-au perchezitionat fara acordul meu, mentionez ca sunt minor, coletul l-au deschis fara voia mea, iar eu vreau sa-mi recuperez substantele inapoi, deoarece sunt substante perfect legale. Cum pot face asta? De asemenea, ce pot face in legatura cu faptul ca a deschis fara dreptul meu un plic confidential?
PS: imi pare rau daca am deschis topicul unde nu trebuia, dar nu stiu in ce categorie se incadreaza :(
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 11:20, 11 Aprilie 2015
Pachetul a fost ridicat de la posta, ati plecat cu el de acasa sau de la "laborator"?
Cine v-a perchezitionat, DIICOT sau politia?
Angajati un avocat, in mod cert veti avea nevoie. Inclusiv pentru recuperarea substantelor in vederea continuarii cercetarilor.
Faptul că nu sunt considerate droguri („nu se află pe lista substanțelor interzise”) nu înseamnă că sunt legale, ci că nu fac obiectul aceluiași regim juridic. Manipularea fără autorizație a plantelor susceptibile de a avea efect psihotrop sau stupefiant este incriminată de Legea nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare (adică altele decât cele din anexele Legii nr.143/2000).
Am fost perchezitionat de politie, pachetul a fost ridicat de la posta. Au voie sa deschida pachetul? Se incadreaza la violarea corespondentei? Daca ei au savarsit fapta de violare a corespondentei, ce pot face eu? Si daca in cel mai rau caz, acele substante se dovedesc a fi ilegale(desi le-am comandat ca analog) ce as putea pati? Ma pot salva daca spun ca erau pt consum?
In niciun caz nu declarati ca erau ptr consum propriu! Declarati ca erai niste " prahuri penytru Mama mare", o batrana bolnava cu probleme la stomac. Violarea corespondentei este infractiunee si puteti depune plangere penala si sa solicitati daune morale si cheltuieli de judecata.
Chiar daca nu se afla pe lista substabtelor interzise pot avea efect halucinogen sau alte efecte.
Nu incercati sa va aparati fara avocat intrucat situatia e mult mai complicata decat credeti.
Cu siguranta ca stiau de acest colet dinainte daca au procedat asa.

In functie de situatie avocatul poate proceda in diverse feluri dar e foarte complicata situatia... si daca vreti sa va plangeti fara avocat nu faceti nimic.
Nu se poate sti cum sa se actioneze decat dupa ce se cunosc toate datele problemei de la dosar.

Alte discuții în legătură

Etnobotanice georgelpetrescu georgelpetrescu Buna ziua, prin vara anului 2011 umblam cu un tip care se droga cu etnobotanice, fost patron de magazin de etnobotanice. pentru o perioada de cateva luni ... (vezi toată discuția)
Despre etnobotanice, va rog nu ocoliti intrebarea mea Mihai1888 Mihai1888 Cu toate rusinea , recunosc ca consum etnobotanice de ceva timp si cumparam de la orice vanzator , la un moment dat m am saturat sa tot dau 20 -30 de lei pe ... (vezi toată discuția)
Legea 143/2000 etnobotanice andreescu andreescu Pe data de 06.10.2009 \"Potrivit modificărilor preconizate la Legea 143, comercializarea, vânzarea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea ... (vezi toată discuția)