avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire, urmarit penal pentru introducere droguri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire, urmarit penal pentru introducere droguri fara drept in tara

Va salut, scriu pe acest forum cu interesul de a afla ce se intampla mai exact in dosarul meu caci eu nu inteleg nimic #-o

Totul a inceput de cand am plasat o comanda pe internet prin intermediul site-ului amazong pentru achizitionarea unor pigmenti de vopsea pe baza de zync la pretul de 4,99$ .Firma care se ocupa cu aceste substante provine din China.Totul bine, pachetul a fost trimis destul de repede, mi-a fost transmis un AWB de firma dar cand a ajuns in Otopeni au aparut problemele.Pe awb au aparut notificari cum ca pachetul a fost oprit pentru investigatii, ok nici-o problema.Totul a durat cca. 3-4 zile si pachetul a fost fost eliberat si trimis spre mine.L-am ridicat de la curier fara nici-o problema. Dupa cateva saptamani am mai dat o comanda tot de pe amazon , tot de la aceeasi firma, aceleasi notificari in AWB.Pachetul fost retinut pentru investigari, dupa cateva zile l-au trimis spre mine.Ei bine, dupa ce a venit curierul sa imi dea pachetul hopa, militienii m-au saltat.Pentru ce?nu stiu, am fost dus la sectia judeteana pentru declaratii, au inceput sa faca poze la pachet si tot felul, nu stiam ce se intampla.M-au trimis acasa si au spus ca ma vor contacta ei din caz de ceva, ei bine dupa cateva saptamanii s-au prezentat la usa mea 2 persoane de la DIICOT cu o citatie cum ca sunt chemat la audieri, ok :O . M-am prezentat la sediu, au inceput sa ma asalteze cu tot felu de intrebari pt care nu aveam raspuns.Mi-au aratat dosarul meu penal (precizez ca nu am mai avut dosar penal pana acum ) si acolo am observat ca sunt cercetat pentru introducere de droguri in tara fara drept, consum, trafic si efectuare de substante psihoactive din cauza ca in acel pachet se aflau niste substante psihoactive cu o denumire de care nu am avut habar, nu am comandat asa ceva. Citind dosarul am observat ca eu sunt cunoscut pentru chestii de genul, ca am experiente in asa ceva, ca am anturaje infractionale si tot felul de chestii, nu stiu cum s-a ajuns la asa ceva.Apare doar numele meu in dosar. M-au trimis acasa dupa audieri dupa care in cateva saptamani primesc prin posta rechizitoriul dosarului meu. M-am prezentat cu un avocat sa vad despre ce este vorba ( sa vad dosarul mai intai ). Ei bine, in dosar erau cateva lipsuri fata de atunci cand am fost chemat.Insa au aparut probe ( 3 poze cu mine ridicand acel pachet de la curier ) si atat. Precizez ca in pachet se afla si un manual de folosire a acelor substante si nu preciza nicaieri ca contine substante interzise sau acea substanta de care sunt eu acuzat.Starea mea financiara nu imi permite un avocat foarte bun, imi este teama sa nu fiu tras la raspundere pentru ceva ce nu am facut X-(
Cam asta este pataniea mea, orice sfat sau solutie este binevenita:sorry:
Din pacate,intr-o asemenea speta,chiar daca situatia financiara nu va permite acest lucru,sunteti fortat de imprejurari sa va angajati un avocat care sa va sprijine si sa va apere interesele in demersul de va dovedi nevinovatia.
Intre timp,mergeti la audieri sau confruntari ori de cate ori sunteti chemat,sprijinind organele de cercetare penala in aflarea adevarului.
Faptul ca nu aveti antecedente penale este un lucru bun,dar nu suficient pentru a va dovedi nevinovatia.
Buna, iti multumesc pentru timpul acordat :) inteleg perfect ca sunt fortat sa imi angajez un avocat dar ce nu inteleg este de ce sunt acuzat de asemenea fapte daca nu le-am facut? cum pot ei sau el (procurorul) sa ma acuze de introducere,trafic,efectuare (din ce inteleg eu rezulta ca eu am laborator de etnobotanice in casa) fara dovezi? simplul fapt ca am ridicat un pachet rezulta infractiunile citate mai sus?
Doamna avocata cu care am fost sa vad dosarul m-a speriat "maxim", ea spunandu-mi ca daca merg pe varianta mea de nevinovatie rezulta intr-o condamnare cu executare

editare: am uitat sa precizez ca nu am fost retinut in arest si sunt cercetat in stare de libertate pe durata judecatii
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
dariusmalte, utilizator
Am aflat acum de la dvs. ca pigmentul anorganic sintetic, adica oxidul de zinc este un drog, pentru ca eu stiam ca se foloseste pentru vopseluri, cosmetice, materiale plastice, etc.
Totusi cand ati mers insotit de avocat, in declaratia data, nu ati relatat faptele?
Daca dvs, ati comandat pigmenti pentru vopsea si inteleg ca ofiterii DIICOT sustin de fapt ca in colet se aflau droguri, nu ati explicat cum ati folosit produsul aflat in primul colet pentru scopul pentru care l-ati comandat?
Ceva este "putred in Danemarca" din moment ce aveti dosar penal, pentru introducere in tara de droguri.
Fara un studiu aprofundat al dosarului,din pacate nu poate fi continuata aceasta discutie in opinia mea.
Trebuie vazute probele,declaratiile martorilor,rechizitoriul,etc.ca sa poata avea cineva o parere obiectiva,pertinenta si utila situatiei in care te afli,pentru a-ti putea construi in baza ei apararea.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Cand am fost chemat la audieri le-am explicat la ce le foloseam dar m-au luat in ras, nu am dat declaratii in scris atunci pentru ca am vrut sa o dau de fata cu avocatul.I-am explicat si doamnei avocat si m-a intrebat daca am absolvit un liceu de arte (am absolvit un liceu de mecanica) si m-a intrebat de unde si pana unde aceasta inclinare... imi trebuie diploma de arte ca sa pot face creatii artistice? doamna avocat mi-a cerut onorariul ca sa lupte pentru suspendarea mea, nu am fost de acord si acum sunt in cautare de un nou avocat
editare: probele sunt 3 poze in care sunt surprins cand am ridicat pachetul de la curier.
martori: un domn politist (sectorist) care a fost chemat si precizeaza ca nu a vazut,aflat sau are cunostiinta ca eu ma ocup asa ceva, ca nu consum.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
dariusmalte, utilizator

Alte discuții în legătură

Traficul de produse sau substanţe toxice (art.359 ncp) art. 271 din legea nr. 86/2006 privind codul vamal al pomâniei cu aplic. art. 38 alin. 1 c.p. neowise neowise Buna ziua tuturor! Titlul pe care l-am pus mai sus este obiectul dosarului meu. Anul trecut am comandat un puternic antidepresiv pe un site popular din China, ... (vezi toată discuția)
Despre etnobotanice, va rog nu ocoliti intrebarea mea Mihai1888 Mihai1888 Cu toate rusinea , recunosc ca consum etnobotanice de ceva timp si cumparam de la orice vanzator , la un moment dat m am saturat sa tot dau 20 -30 de lei pe ... (vezi toată discuția)
Substante legale confiscate Andrei900 Andrei900 Buna Ziua, astazi am fost luat de pe strada, dus la sectie, iar asupra mea aveam un colet nedesfacut.Acolo m-au perchezitionat, si au luat coletul respectiv ... (vezi toată discuția)