Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plata contributii salariati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plata contributii salariati

buna ziua,
as dori si eu sa stiu daca contriibutiile salariatilor catre stat se platesc lunar su pot fi platite si trimestrial. eu am platit pana acum la 3 luni, avand o firma cu 2 angajati, insa de curand am mai angajat o persoana si am inteles ca de la 1 ian 2015 o sa platesc lunar.cineva mia spus ca nu este bine ca am platit la 3 luni.
Buna ziua,

ART. 58 Termenul de plată a impozitului
(1) Plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plăţii acestor venituri, precum şi de a-l vira la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat şi reţinut la data efectuării plăţii acestor venituri, se virează, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, de către următorii plătitori de venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor:
a) asociaţii, fundaţii sau alte entităţi fără scop patrimonial, persoane juridice, cu excepţia instituţiilor publice, care în anul anterior au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;
b) persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro şi au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;
c) persoanele juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;
d) persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale, precum şi persoanele fizice care exercită profesii libere şi asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe bază de contract individual de muncă.
(3) Numărul mediu de salariaţi şi veniturile totale se stabilesc potrivit prevederilor art. 296^19 alin. (1^3) şi (1^4).

ART. 296^18 Calculul, reţinerea şi virarea contribuţiilor sociale
(1) Persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajator, precum şi entităţile prevăzute la art. 296^3 lit. f) şi g) au obligaţia de a calcula, de a reţine şi de a vira lunar contribuţiile de asigurări sociale obligatorii.
(9) Contribuţiile sociale individuale calculate şi reţinute potrivit alin. (1) se virează la bugetele şi fondurile cărora le aparţin până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează sau până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, după caz, împreună cu contribuţia angajatorului ori a persoanelor asimilate angajatorului datorată potrivit legii.

Daca va incadrati in criteriile de mai sus si nu ati optat pentru declararea lunara, atunci nu este nicio problema daca ati depus trimestrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata taxe si impozite ndan57 ndan57 Buna ziua, taxele si impozitele catre stat respectiv Bss si fondurile speciale se achita pana la data de 25 ale lunii in curs sau pana la data 25 ale lunii ... (vezi toată discuția)
Mentiune depunere si plata trimestriala d112 varnan varnan Buna ziua, O asociatie fara scop patrimonial infiintata in Feb 2013 cu 5 angajati depune D112 lunar si plateste la fiecare 25 ale lunii. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Plata creante salariale mirela.onciu mirela.onciu Detin o I.I. cu un salariat, am ales sa depun D112 trimestrial si asi dori sa stiu daca pot face plata contributiilor sociale aferente salariului tot ... (vezi toată discuția)