avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Mentiune depunere si plata trimestriala D112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Mentiune depunere si plata trimestriala D112

Buna ziua,
O asociatie fara scop patrimonial infiintata in Feb 2013 cu 5 angajati depune D112 lunar si plateste la fiecare 25 ale lunii.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate sa modifice mentiunea si sa depuna trimestrial declaratia112 si sa faca platile tot trimestrial.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze?
Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 21:29, 12 Septembrie 2014
Buna ziua,
Nu se poate.

Cod fiscal:

ART. 58 Termenul de plată a impozitului

(1) Plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plăţii acestor venituri, precum şi de a-l vira la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat şi reţinut la data efectuării plăţii acestor venituri, se virează, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, de către următorii plătitori de venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor:

a) asociaţii, fundaţii sau alte entităţi fără scop patrimonial, persoane juridice, cu excepţia instituţiilor publice, care în anul anterior au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;

b) persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro şi au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;

c) persoanele juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;

d) persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale, precum şi persoanele fizice care exercită profesii libere şi asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe bază de contract individual de muncă.

(3) Numărul mediu de salariaţi şi veniturile totale se stabilesc potrivit prevederilor art. 296^19 alin. (1^3) şi (1^4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata creante salariale mirela.onciu mirela.onciu Detin o I.I. cu un salariat, am ales sa depun D112 trimestrial si asi dori sa stiu daca pot face plata contributiilor sociale aferente salariului tot ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 intreprindere individuala nicod nicod Am o intreprindere individuala infiintata in 2010 si singurul angajat este cu 01.11.2011. Vreau sa stiu daca 112 se depune trimestrial (contributiile pe cele 2 ... (vezi toată discuția)
Plata contributii salariati katleen katleen buna ziua, as dori si eu sa stiu daca contriibutiile salariatilor catre stat se platesc lunar su pot fi platite si trimestrial. eu am platit pana acum la 3 ... (vezi toată discuția)