avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS

Venitul meu ca membru al unei intreprinderi familiale in 2013 a fost de -799 lei(pierdere fiscala).In acesata situatie conform deciziei de impunere privind plati anticipate,la suma de 1375 lei venit net trebuia sa platesc 72 lei contributie cass.Intrebarea mea este:Daca eu nu am realirat venit in 2013 inregistrandu-ma cu perdere fiscala mai trebue sa mai platesc cass si in ce cuantum?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Apostoaemihai , utilizator 16:13, 23 August 2014
Conform prevederilor art.296(22) alineat 2 din Codul Fiscal, "(2)Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296(21) alin. (1) lit. a)-e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia."
In situatia in care aveti pierdere fiscala, vi se vor recalcula contributiile la valoarea salariului de baza minim brut pe tara. CASS se platesc la aceasta valoare. Daca ati efectuat plati anticipate la suma de 1375 lei/luna, diferenta achitata in plus va ramane in fisa ca suma creditata, care se va regulariza cu veniturile anului curent.
Doresc sa aduc o precizare:Venitul meu din decizia de impunere privind plati anticipate de 1375 lei nu a fost un venit lunar,ci anual iar 5,5% reprezinta 72 lei pe care i-am achitat.Totusi nelamurirea mea este aceea ca daca eu in anul respectiv m-am inregistrat cu perdere fiscala ,suma de plata reprezentand cass ramane cea declarata in decizia de impunere si platita
de 72 lei , sau se calculeaza la salariul minim pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass Apostoaemihai Apostoaemihai Detin o Intreprindere familiala,in 2013 am realizat un venit net de 1375 lei,iar in decizia de impunere 260 mi sa stabilit un cass de 72 lei,18 lei pe ... (vezi toată discuția)
Cass pentru administrator ii crisboc crisboc Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o mica dilema: Care este modul de calcul pentru Contributia la Sanatate pentru administratorul unei II, care are ca ... (vezi toată discuția)
Reducere obligatii plata cas pfa ariaint ariaint Buna ziua, Am infiintat un PFA in Februarie 2013, am atasat la dosarul de infintare documentele necesare din care reiese faptul ca sunt in primul an de ... (vezi toată discuția)