Multumesc tuturor pentru ajutor si fiindca am gasit de multe ori ,pe acest site, raspunsurile pe care le cautam, am sa va ajut si eu si o sa va dau rezolvarea la situatia postata de mine.
Statututl Personalului Didactic - Art. 106. - (1) Personalul didactic are dreptul la întreruperea activităţii didactice, cu rezervarea postului sau a catedrei, pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 3 ani. De acest drept poate beneficia numai unul dintre părinţi sau susţinătorii legali.
OUG 148/2005 - Art. 18. - (1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In vederea determinarii punctajului anual necesar stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public, pentru perioadele asimilate stagiului de cotizare in conditiile prevazute la alin. (1) se aplica prevederile art. 78 alin. (5) lit. b) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Prevederile alin. (2) se aplica si persoanelor care beneficiaza de perioadele asimilate prevazute la alin. (1) si care, in acelasi timp, se afla in situatiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) In situatia persoanelor care, in perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006, au beneficiat de concediu si de indemnizatie pentru cresterea copilului in conditiile reglementate de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, la determinarea punctajului anual se utilizeaza cuantumul indemnizatiei acordate in perioadele respective.
(5) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6) In situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta
OMECT 1350/2007 - anexa 1 - art. 3, alin (2) Prin vechime neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani se înţelege activitatea realizată atât în calitate de personal didactic de predare, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate/instituţie de învăţământ/
inspectorat şcolar. Se consideră vechime neîntreruptă şi perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ.
Multumesc inca o data pentru ajutor si sper ca informatiile mele sa fie de ajutor si altora
Ba cred ca mi-am raspuns singura la intrebare. Mai citeste ceea ce am postat si ai sa vezi ca asa e. Pakos mi-a dat un punct de plecare si nu a spus ca nu e considerata vechime in invatamant ci doar a reprodus articolul in care perioada de crestere a copilului este luata in calcul la acordarea sporului de stabilitate dar eu am cautat si am completat ceea ce a postat pakos cu OUG 148/2005 - Art. 18, alin (7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta si cu art.3 , alin (2) din anexa 1 la OMECT 1350/2007 - Se consideră vechime neîntreruptă şi perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ. Deci rezulta ca perioada de crestere a copilului se are in vedere la stabilirea drepturilor salariale si pot trece la o alta treapta de salarizare atata timp cat aceasta perioada este considerata vechime in munca si in serviciu.
Nu ma pot compara cu cel care a lucrat efectiv la catedra atunci cand e vorba de calificative pentru acordarea gradului didactic dar atata timp cat cresterea copilului este considerata vechime in munca si in serviciu cred ca ma pot compara cu oricine pentru ca nu stau degeaba acasa in cei 2 ani de zile( desi aceasta perioada se numeste concediu nu va ganditi ca este chiar asa, nu esti deloc un concediu, pur si simplu legea iti acorda sansa de a te ocupa de copilul tau) si apoi sa nu uitam ca acelasi lucru se intampla si cu stagiul militar, deci eu cred ca e fair-play pentru toata lumea.