avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime neintrerupta in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime neintrerupta in invatamant

Sunt angajat in invatamant din 1996 pana in prezent. In anul scolar 2003/2004, am beneficiat de concediu fara plata, cu catedra rezervata, titular fiind, dupa care am revenit la catedra. Perioada concediului fara plata se poate considera vechime neintrerupta in invatamant la stabilirea sporului de stabilitate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters202075 , utilizator 07:44, 8 Aprilie 2011
Nu, concediul fara plata nu constituie vechime in niciun domeniu.
Perioada de rezervare a postului didactic sau a catedrei, în condiţiile articolului 101 din Legea nr.128/1997, se considera vechime la catedra.
Da, se considera vechime in invatamant.

Personalul didactic titular poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar sau universitar, o data la 10 ani, cu aprobarea institutiei de invatamant superior sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea catedrei pe perioada respectiva.

Personalul didactic, care se afla in prima situatie are dreptul la rezervarea postului didactic sau a catedrei, care se considera vechime la catedra iar cel aflat in a doua situatie nu are aceste drepturi, cu exceptia cazurilor in care a desfasurat activitati de invatamant sau in interesul invatamantului.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters202075, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru studii meola meola Am 15 ani vechime in invatamant,as vrea sa-mi iau anul acesta concediu de studiu fara plata.Am dreptul ? Pentru cat timp mi se poate rezerva catedra?? (vezi toată discuția)
Personal contractual-cadru didactic xia-1967 xia-1967 Sunt cadru didactic titular, incadrat pana acum ca functionar superior intr-o structura guvernamentala, drept pentru care am avut rezervare de catedra. De la ... (vezi toată discuția)
Vechime invatamant ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! As vrea sa ma ajute cineva cu o parere argumentata in urmatoarea situatie: cadru didactic incadrat in invatamant in anul 2000 ca titular. In ... (vezi toată discuția)