avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reforma fiscală 2025-2026: Ghid practic pentru noile obligații fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dreptul de retragere dintr-un contract de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dreptul de retragere dintr-un contract de vanzare-cumparare

Buna,
Imi puteti spune va rog daca se poate invoca dreptul de retragere (din partea cumparatorului) dintr-un contract de vanzare cumparare semnat de consumator in urma unei prezentari de produse intr-o sala a unui hotel?
Vanzatorul este un SRL cu obiect de activitate de comert cu amanuntul in afara magazinelor (caen 4799).
Ce nu imi este mie clar este daca acea locatie inchiriata pentru prezentarile produselor se poate considera spatiu comercial.
Si o alta intrebare...contractul se poate considera nul (sau invalid) daca nu este semnat de vanzator? (exemplarul de la consumator nu este semnat si de vazator, are doar stampila acestuia)
[n.r - este vorba despre un contract semnat de parintii mei in urma unei prezentari de produse electrocasnice, ex un purificator de aer, vandut la un pret exorbitant si de catre o companie despre care nu am gasit nici o informatie; mi se pare totul foarte dubios si vreau sa ii scot din aceasta situatie. Contractul a fost semnat pe 22aug deci un raspuns cat mai rapid ar fi de folos. Ei au platit deja un avans de 200 ron. Produsul nu a fost luat in proprietate inca.]
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Mara90 , utilizator 23:21, 9 August 2018
Buna ziua,

As dori sa știu dacă dreptul de retragere se aplica unui contract in care stipulează in ultimul articol “ prin semnarea acestui contract CUMPĂRĂTORUL, confirma ca acest contract NU intra sub incidența art. 9 din OUG 34/2014 și accepta condițiile generale de vânzare ale firmei xxx, lista de prețuri si specificitățile Produselor”.

Ma întreb de asemenea dacă e legal un asemenea articol.

Contractul a fost semnat de tata după ce a participat, la testul unui aparat, in urma unui anunț in ziarul local care anunța ca consultația si analizele sunt gratuite.

Suma pe care trebuie sa o plătească e de 10 ori pensia sa lunară.
El afirma ca a semnat in plus fără sa citească pentru ca nu a avut ochelarii la dansul.
Tata e o persoana in vârsta si vulnerabila.

Ce ne sfătuiți, va rog?

Va mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract zepter Ioana1111111 Ioana1111111 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot rezilia un contract de achizitie produs Zepter,semnat de mama mea in urma cu 2 zile.A platit 10% avans din valoarea ... (vezi toată discuția)
Escrocare batrani cu tratamente "miraculoase" Retardila Retardila Soacra-mea a participat benevol, invitata fiind la o prezentare medicala constand in evaluarea circulatiei sanguine si a altor probleme de circulatie.... A ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda- contract Aspirator Aspirator Va rog frunos jmi puteti spune daca pot anula si implicit refuza un produs care urmeaza sa mi l aduca maine in baza unui contract semnat \" la cald\" in urma ... (vezi toată discuția)