avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare fara numar inregistrare sau respinsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare fara numar inregistrare sau respinsa

Buna ziua,
1. Este normal ca o sesizare adresata unui politist (sef de post) dintr-un sat sa nu primeasca numar de inregistrare, si, la procuratura orasului din apropiere sa nu mi se primeasca sesizarea pe motiv ca trebuie adaugata incadrarea juridica - facuta de un avocat?
Este vorba de o tulburare de posesie si furt produse, rupt gardri... permanent.
Cum sa procedez in aceasta situatie?!
2. Cadastrarea si intabularea unui teren la sat, asigura proprietarului mai multa siguranta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 20:10, 28 August 2014
1. Nu este normal. Trimiteti plangerea prin posta cu confirmare de primire, la procurator. Pastrati confirmarea de primire.
2. Da.
1. Orice petitie sau plangere penala, inregistrata la orice Sectie de Politie, se inregistreaza, obligatoriu, in momentul in care se depune si primeste un numar de inregistrare apoi de dosar, care se clasifica, in functie de categoria plangerii/petitiei, trimitandu-se la departamentul specializat, in functie de caz. Spuneti ca ati facut o sesizare la Parchetul competent, care nu vi s-a primit, pe motiv ca nu cuprinde incadrarea juridica. Din punctul meu de vedere este corect. Care a fost motivul plangerii? Daca sesizarea dumneavoastra are ca obiect faptul ca nu vi s-a dat numar de inregistrare plangerii depuse la Sectia de Politie, sfatul meu este sa aflati, mai intai, numarul de inregistrare si de dosar al plangerii, sa vedeti cui i-a fost repartizata lucrarea si care este stadiul cercetarilor. Abia apoi puteti face sesizare la Parchet, dar motivata. Trebuie sa va adresati unui avocat care va sti cum sa formuleze petitia dumneavoastra, indiferent care este motivul ei.
2. Efectuarea documentatiei cadastrale si implicit, a intabularii dreptului de proprietate in Cartea Funciara, este unica modalitate legala de a va proteja proprietatea si de a face dovada ei!
Multumesc.
Off topic: am intalnit cazuri in care politistul (cel mai des rural) a refuzat primirea unei plangeri altminteri foarte clar formulata pe motivul declarat "nu e buna, du-te la avocat sa ti-o faca asa cum trebuie / sa-ti faca incadrarea juridica". In doua dintre cazuri era vorba de furt (ce doamne iarta-ma de incadrare sa-i mai faca juristul), iar plangerile erau foarte bine intocmite. Parchetul le-a primit ulterior fara discutii.
Asa ca in teorie or trebui ei sa inregistreze tot, practic se mai intampla sa nu aiba chef.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politistul nu imi da nr. de inregistrare. Tarzan2012 Tarzan2012 Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a organelor judiciare ela_79 ela_79 Buna ziua. Ieri am aflat ca un vecin mi-a facut plangere penala si s-a deschis dosar penal, dosar aflat in supravegherea parchetului in momentul de fata pt ... (vezi toată discuția)
Plingeri penale convict convict Am depus o sesizare de peste 1 an la politie . Acum 2 luni am depus sesizare la procuratura dar care ajunge tot la politie . Cazul nu ... (vezi toată discuția)