avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri nerambursabile

Buna ziua
Am fost sunata de o societate din Buc.care mi-a spus ca a cunoscut detalii despre societatea mea pe net si ca m-as incadra foarte bine intr-un proiect unde as putea accesa bani cu fonduri nerambursabile.Au venit la noi la domiciliu si au inceput sa se laude facand tot posibilul ca sa acceptam semnand un contract care prevedea un studiu de elaborare in valoare de 1400 ron.Consultantul in cauza ne-a spus si ca avem sigur castig de cauza pentru zona in care ne aflam. Contractul a fost semnat si achitata suma de 1400 ron. Dupa ce acestia au plecat am incercat sa-i sun pentru a discuta detalii care au rasturnat situatia dar acestia nu au mai raspuns.Am trimis documentatia pentru studiu si respectivii mi-au trimis studiul prin E-mail cu datele pe care le cunosteam deja ,notificandu-mi ca contractul sa incheiat la primirea studiului. Informandu-ma la o alta societate care se ocupa de astfel de proiecte mi s-a confirmat ca zona noastra nu este defavorizata si nu ne incadram in acest proiect intrucat suntem o suburbie a Sighisoarei. Printr-un e-mail am scris acestei societati din Buc. ca prin proiectul lor de elaborare mi s-au pus detalii pe care le stiam deja,si ca zona noastra nu se incadreaza pentru fond.nerambursabile.Raspunsul lor a fost;-Nu va luati dupa X si Y noi v-am trimis in studiu variante.Cititi-le cu atentie ! Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum pot sa-mi iau banii inapoi ,intrucat de la bun inceput ei ne-au informat mincinos.Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Alexsilasi , utilizator 10:40, 16 Septembrie 2014
Daca studiul pe care l-ati platit nu corespunde cerintelor dvs si conditiilor din contract, recuperarea sumei se poate face fie pe cale amiabila fie in instanta.
O teapa tipica in domeniu. Va insira verzi si uscate, dau asigurari fara nicio substanta si apoi va taxeaza de niste bani pentru informatii pe care un consultant onest vi le ofera fie gratuit, fie cu maxim 100-200 lei, daca face o analiza mai aprofundata.

Moral, e clar inselaciune. E posibil ca "studiul" pe care l-ati primit sa fie copy-paste grosolan din diverse ghiduri accesibile gratuit. E din aceeasi categorie cu site-urile care nu prididesc sa va asigure ca "luati fonduri europene in 2 luni". Juridic, depinde ce scrie in contract si cu ce ati fost de acord.

In ce perioada a fost derulat contractul? Daca a fost in acest an, exista o sansa sa fie prinsi cu ceva penal, in functie de ce anume v-au insirat in studiu, pentru ca programele din perioada 2014-2020 nu sunt inca cunoscute.

Daca aveti posibilitatea, postati undeva contractul si studiul. Daca e interzis de contract sa le faceti publice, trimiteti pe privat.
Am si eu aceeasi problema cu aceeasi firma!
Vor bani fara sa faca practic nimic!
La telefon mi-au spus ca totul e o "cacealmea", dar ca trebuie sa le dau banii cei 1400ron.
Eu cred ca e o mare teapa!
Mie nici macar nu mi-au dat studiul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compania contractata pentru servicii de design interior nu a ... mariuss2 mariuss2 Compania contractata pentru servicii de design interior nu a livrat proiectul in termenul din contract. Am trimis catre dansii un email solicitand ... (vezi toată discuția)
Frauda in numele bancii? Florin_j92 Florin_j92 Buna ziua, am vandut un telefon pe olx unei persoane din Anglia in valoare de 1400 lei (inclusiv transport), am trimis coletul cu telefonul prin dpd platind eu ... (vezi toată discuția)
Firma de consultanta(contract deconsultanta cu (primaria) poate intocmi studii de fezabilitate sau proiecte ? ciovica ciovica Concret,există contracte încheiate între autorităţi ale administraţiei publice şi firme private, prin care aceste firme oferă instituţiei ... (vezi toată discuția)