avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare pensie alimentara

Fostul sot nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta (nici nu i-am cerut pana acum, avand in vedere ca suma e f mica iar prin partaj mi-au revenit anumite bunuri pe care primesc chirie deci nu am fost chiar nevoita). Acum 1 luna a intrat prin efractie in spatiul inchiriat de mine (pretinzand ca-i al lui) si am pierdut chiria pe 1 luna pana cand chiriasul si-a angajat o firma de paza oprindu-l astfel sa-i mai tulbure posesia (culmea ca Ordonanta presedintiala deschisa de mine a fost respisa, acum sunt la faza de apel). Am hotarat ca daca-i nesimtit sa il execut si eu cu pensia alimentara, e restant de 3 ani, care-i modalitatea prin care incep sa fac asta? Il instiintez? Merg direct la executor? Bunuri nu are pe numele lui si nici venituri legale, are o ferma agricola dar nu cred ca plateste ceva la stat si nu figureaza cu venituri desi se lauda ca el castiga mult (500-1000 euro pe zi). Cheltuielile de judecata pe care sunt obligata sa i le platesc (pt ca s-a respins Ordonanta) se pot compensa din pensia alimentara si prin ce metoda?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:31, 27 August 2014
Daca sotul nu plateste pensia alimentara puteti sa faceti plangere la politie pentru abandon de familie! Poate asa o sa plateasca pentru a nu avea caz penal! Cu executorul, puteti sa incercati sa il executati pe bunurile proprietate personala, daca are astfel de bunuri, pentru sumele datorate restante pe ultimii 3 ani! Compensarea poate interveni doar daca exista intelegere intre parti, adica intre dvs. si fostul sot!
Multumesc pentru raspuns, deci daca el nu vrea compensare ma poate executa (eu am venituri deci are posibilitate) dar eu nu pot compensa cu ce este el obligat sa-mi dea pt copii pt ca nu are venituri (ce ar avea de primit de la mine nu-s venituri?) (chiar daca exista procedura de incuviintare de executare silita?
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
ContSters329251, utilizator
ce ar avea de primit de la mine nu-s venituri?) (chiar daca exista procedura de incuviintare de executare silita?

ba da, daca ajungeti sa fiti executati silit, executorul va avea ce executa pt pensie, va retine din ce va lua de la dvs. Apelati la executor din timp ca sa aveti incuviintarea pt executarea pensiei, s-o aveti cand va dispune instanta sa ii dati cheltuieli de judecata. Nu asteptati apoi sa va execute silit.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
gi-jane2, moderator
Va rog sa ma mai ajutati cu urmatoarele probleme: fostul sot are domiciliul in buletin intr-un oras dar la procese vad ca da ca adresa un numar de casa din satul cel mai apropiat de ferma la care locuieste el in camp. Eu locuiesc in alt oras decat cel in care are el adresa. Pt cerearea de marire pensie intretinere la ce judecatorie ma adresez si pt plangerea penala pt abandon de familie la ce sectie de politie?
la judecatoria de pe raza domiciliului dvs, insa va trebui citat la adresele cunoscute, iar plangerea tot asa, la sectia de care apartineti dvs.

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Pot merge la executor cu o hotarere definitiva pt pensia alimentara? valisorin17 valisorin17 Buna seara , as dori sa ma informez daca pot merge la un executor cu o hotarare definitiva si irevocabila ,sa il execute pe fostul sot pt pensia alimentara a 2 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)