avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Nelamuriri de profan - ce inseamna a fi avocat stagiar?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Nelamuriri de profan - ce inseamna a fi avocat stagiar?

Care nivel de dificultate este mai mare(bineinteles ca e o interpretare subiectiva): cel al examenului pentru admiterea in magistratura sau cel al examenului pentru a deveni avocat stagiar? (am inteles ca a crescut ''EXTREM'' de mult nivelul de dificultate al examenului pt a deveni avocat stagiar). SI DOAR o data ai voie sa sustii examenul pt intrare in avocatura???

DECI, la un calcul simplu, mercantil gandit, mai bine stai ceva timp pe tusa dupa ce termini facultatea de drept si mai acaparezi ceva cunostinte decat sa te arunci in valtoare examenului imediat dupa ce ai terminat facultatea de drept si sa te raztezi pe viata?
CE inseamna a fi avocat stagiar? Si cat se castiga din aceasta pozitie(ma refer la cei care nu sunt niste semizei in domeniu, dar nici semidocti. Un sa lariu mediu?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:27, 25 August 2014
Exercitarea responsabilitatii si profesiei de avocat,obliga initial la parcurgerea unei perioade de 2 ani,in care absolventul efectueaza un stagiu de pregatire profesionala , timp in care are calitatea de avocat stagiar.
Drepturile si obligatiile avocatului stagiar, condițiile efectuarii stagiului,relatiile cu si fata de avocatul indrumator si baroul local de avocati ,sunt reglementate prin statutul profesiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui sa stie un absolvent de liceu care doreste sa devina jurist Ovidiu Ionescu Ovidiu Ionescu Buna ziua, Sunt dirigintele unor elevi care sunt interesati sa urmeze facultatea de drept. Totusi ei nu sunt bine informati despre ce ar urma dupa ... (vezi toată discuția)
Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)