avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Resurse umane - concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Resurse umane - concediu de odihna

Urmez un curs de calificare pe cheltuiala angajatorului, cu scoatere din productie. Cursul are durata de 360 ore si se desfasoara pe parcursul a 3 (trei) luni.
Intrebarea mea este daca pot solicita si daca mi se poate acorda concediul de odihna in aceasta perioada? Daca a fost programat concediul de odihna in aceasta perioada cum procedez?
Cel mai recent răspuns: izapopa , utilizator 09:14, 26 August 2014
Concediul de odihna se va reprograma, nu se poate intrerupe cursul pentru CO.
Primiti salariul pentru cele 3 luni de curs?


Codul muncii

ART. 197
(1) În cazul în care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesională este iniţiată de angajator, toate cheltuielile ocazionate de această participare sunt suportate de către acesta.
(2) Pe perioada participării la cursurile sau stagiile de formare profesională conform alin. (1), salariatul va beneficia, pe toată durata formării profesionale, de toate drepturile salariale deţinute.
(3) Pe perioada participării la cursurile sau stagiile de formare profesională conform alin. (1), salariatul beneficiază de vechime la acel loc de muncă, această perioadă fiind considerată stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor sociale de stat.
Da, primesc salariul normal in perioada desfasurarii cursului de pregatire profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri - formare profesionala larisalaly larisalaly Buna ziua, Urmeaza sa trimit 10 salariati sa urmeze niste cursuri de formare profesionala, din initiativa angajatorului - cheltuieli suportate de ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba cu clauza formare profesionala Little_skip Little_skip Buna seara, As dori sa stiu daca in perioada de proba intra in vigoare clauza de formare profesionala. Mentionez ca nu am beneficiat pana in prezent de ... (vezi toată discuția)